Nyhet

Multicom rammet av virus

Nettbutikken har vært nede siden onsdag.

Prøver du å besøke Multicom møtes du for tiden av denne beskjeden. I løpet av lørdag skal imidlertid butikken være oppe igjen, ifølge Tron Atle Løvig.

Hvis du har forsøkt å komme inn på nettbutikken Multicom.no de siste dagene har du antageligvis blitt møtt av lange lastetider og feilmeldinger. Vi tok kontakt med Multicom-sjef Tron Atle Løvig for å høre hva som foregår.

– Vi har en tredjeparts leverandør som har fått et virus som har låst et par servere. For å være på den sikre siden har vi tatt ned en god del servere som må bygges opp på nytt, forklarer Løvig til Tek.no.

Kundedataene er trygge

Slik ser det vanligvis ut på Multicom.no.

– Alt av kundedata er i god behold, og det er ikke noen personopplysninger som har kommet på avveie, sier Multicom-sjefen videre og presiserer at leverandøren som har problemene ikke engang har tilgang på sensitive data som personnummer eller kortdetaljer.

Løvig kan også forsikre om at ingen bestillinger har gått tapt mellom virus og gjenoppbygging av server.

Oppe igjen på lørdag

Problemene har påvirket flere butikker i Multicom-sfæren. Både Multitrend, ELdirekte er for øyeblikket nede, mens de jobber med å få servere og data opp og gå igjen.

– Vi estimerer å være oppe igjen lørdag, sier Løvig.

– Vet dere noe om hva slags sårbarhet eller virus det er snakk om?

– Det er bare litt data som må ryddes i, forklarer Løvig, som ikke ønsker å si noe nærmere om akkurat hva som har skapt problemene.

Oppdatert: Det er servere hos leverandøren Webmercs som er nede, og det påvirker mange butikker i Norden, inkludert Multicom, Deal.no og Milrab.no.

annonse