Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Fitbits nye helseklokke skal måle stress og temperatur

Kan forutse om du begynner å bli syk.

Fitbit lanserer tre nye modeller.
Fitbit
Ole Henrik Johansen

Selv med en pågående coronapandemi ser det ut til at Fitbit fortsetter sin vanlige lanseringstakt. Akkurat som tidligere år har de ventet til slutten av august for å vise frem sine nyeste modeller, som i år blir ledet an av en avansert klokke kalt Fitbit Sense.

I motsetning til treningsfokuset tidligere, skal Sense sikte seg enda mer inn på helsen din.

I tillegg oppgraderes også dagens Versa- og Inspire-modeller til henholdsvis Versa 3 og Inspire 2.

Prisene vil strekke seg fra 999 kroner for Inspire 2, via Versa 3 som kommer med en veiledende pris på 2.499 kroner til Sense som blir selskapets nye helsesmartklokke med en prislapp på 3.599 kroner.

Alle de tre enhetene skal komme for salg i slutten av september, heter det i pressemeldingen fra selskapet.

Sense ligner på Versa 2. Det er også noe velkjent med utseende på gummi-reimen.
Fitbit Sense

Fitbit Sense - samme design, ny innmat

Fitbit tar med seg en del elementer fra Versa 2 over i utformingen av både Sense og Versa 3.

Det betyr firkantet utforming med avrundede hjørner og kanter, hvor du fortsatt kan kjøpe ulike reimer og annet tilbehør for å personliggjøre klokken litt mer etter egen smak. Det originale tilbehøret skal koste mellom 299 og 549 kroner står det i pressemeldingen fra selskapet.

Som nevnt skal Sense ikke bare synse om treningen din, men også helsa. Klokken har en egen sensor som skal se på stressnivået ditt i løpet av dagen dagen, og en temperaturmåler som skal se hvor varm du er.

Nye sensorer skal gi deg bedre oversikt over helsen din.
Fitbit Sense

Ved å vite hvor varm du er, skal den kunne forutse ulike scenarioer. Hvis klokken for eksempel ser at du begynner å bli gradvis varmere over en periode, kan den fange opp om du er i ferd med å bli forkjølet med feber.

Hvorvidt dette faktisk fungerer i praksis får vi vente og se i testen vår, som vi håper å kunne gjennomføre snart.

Klokken ser også på pustefrekvensen din, hvilepuls, hjerterytme og hudtemperaturforskjeller i tillegg til å gi innsikt i hvor SpO2-nivået ditt her (mengde oksygen i blodet).

Fitbit Sense er også klargjort for EKG-målinger, for å analysere hjerterytmen din.

Utover dette er også innebygget GPS med, du har over 20 ulike treningsmoduser og andre verktøy som skal hjelpe med å motivere deg til mer trening. I tillegg har den innebygget høyttaler og mikrofon slik at du kan besvare anrop eller bruke stemmestyring. Batteritiden oppgis til å være minst seks dager.

Fitbit Sense
Fitbit Sense
Versene 3 har et velkjent design.
Fitbit Versa 3

Fitbit Versa 3 og Fitbit Inspire 2

Versa 3 er etterfølgeren av Versa 2, og deler design med den nye Sense-modellen. Det gjør at de også har den samme, magnetiske laderen.

Fitbit Inspire 2

Også Versa 3 får en del nye helse- og treningsfunksjoner, som for eksempel at du kan få opp et intensitetskart over ruten du har jogget. Enheten har GPS, og har også innebygget høyttaler og mikrofon slik at du også med denne kan besvare anrop eller bruke stemmestyring.

De mer avanserte helsefunksjonene, som temperaturmåling og stressmåling, finnes imidlertid bare i Sense-modellen.

Også Versa 3 har en batterilevetid på minst seks dager, og du kan i tillegg hurtiglade den slik at du på 12 minutters lading sikrer en dag med strøm.

Fitbit Versa 3
Fitbit Versa 3
Slik ser Inspire 2 ut fra siden.
Fitbit

Fitbit Inspire 2 har på sin side blitt noe slankere og stiligere i designen. Samtidig skal skjermen ha blitt bedre, og du får med ett års gratis prøvetid på Fitbit Premium.

Også denne har en rekke treningsmoduser på lur, samt at den også måler kvaliteten på søvnen din. Inspire 2 har også god batteritid, hvor du kan bruke armbåndet rundt 10 dager mellom besøkene til laderen.

Fitbit Inspire 2
Fitbit Inspire 2
annonse