Nyhet

Nå kan du kjøpe Microsoft Surface

Men den svenske nettbutikken tar seg grovt betalt.

For en drøy måned siden lanserte Microsoft sitt første nettbrett, Surface. Det er basert på det kommende operativsystemet Windows 8, og skal være selskapets store støt mot erkerivalene Apple og Google.

Nøyaktig hva prisen på det kommende nettbrettet vil bli har ikke Microsoft ville si noe om, annet enn at den vil være sammenlignbar med andre «tilsvarende produkter».

De svenske prisene fra nettbutikken Webhallen.com.Foto: Skjermdump, Webhallen
Spesifikasjonene til toppmodellen.Foto: Skjermdump, Webhallen

Nå har en svensk nettbutikk åpnet for at du kan bestille nettbrettet, men de tar seg foreløpig godt betalt.

Webhallen, en av Sveriges ledende nettbutikker innen hardware og hjemmeelektronikk, har ført opp fire versjoner av nettbrettet. Prisen starter på 7000 svenske kroner, og strekker seg helt til 15 000 kroner.

To versjoner

Det nye Surface-nettbrettet kommer i to versjoner. Den svakeste er basert på en Tegra 3-prosessor fra Nvidia, har en skjerm på 10,6 tommer med en oppløsning på 1366 x 768 piksler og en vekt på 676 gram. Tykkelsen er 9,3 millimeter, og den skal kjøre Windows 8 RT – versjonen som er spesialtilpasset nettbrett.

Hos Webhallen er dette nettbrettet listet opp i to versjoner. Den ene har 32 GB lagringsplass, mens den andre har 64 GB. Prisen for førstnevnte er 6990 svenske kroner, noe som vil bety rundt 6100 norske kroner. 64 GB-modellen er ført opp 9990 svenske, eller 8700 norske kroner.

Surface kommer også i en heftigere variant, med en Intel Core i5-prosessor i Ivy Bridge-familien. Denne er 13,5 millimeter tykk, veier 900 gram og kjører Windows 8 Pro – en fullverdig versjon av operativsystemet. Med en så kraftig prosessor og en 10-tommers skjerm med full HD-oppløsning, blir den å regne som en bærbar maskin.

Her kan du tilsynelatende velge en lagringsplass på 64 GB eller 128 GB, og dette er en betydelig dyrere versjon av nettbrettet. Hele 12 990 svenske kroner, eller 11 350 norske, koster den minste versjonen. Storebror med 128 GB innabords ligger ute til hele 14 990 svenske, det er 13 100 norske kroner – mer enn en fullblods bærbar PC.

Første lansering i oktober

Det er forventet at Microsoft vil lansere den svakeste versjonen av nettbrettet, med Windows 8 RT, i forbindelse med Windows 8-lanseringen 26. oktober. Den kraftigste versjonen med Ivy Bridge-prosessor vil komme på et senere tidspunkt.

(Kilde: Webhallen)

Les også
Slik skal Microsoft bli nettbrett-konge med Windows 8
Les også
Hva lanserer Microsoft på mandag?
Les også
– Windows 8 til nettbrett får bare én nettleser
annonse