Amentio og Datakjeden begjært konkurs – igjen

Nok en gang ser det mørkt ut for de norske databutikkene.

Nettbutikkene Amentio.no og Datakjeden.no er begjært konkurs. På nettsidene til de to butikkene blir du møtt med er en beskjed om at ITD Web AS, holdingselskapet bak de to nettbutikkene, er avviklet.

Bekrefter konkursbegjæring

Vi tok en telefon til Advokatfirmaet Adnor som behandler saken, og fikk bekreftet konkursbegjæringen. Saken er imidlertid så fersk at de ikke hadde stort mer å si akkurat nå.

På Amentio.no og datakjeden.no blir kunder bedt om å heller kontakte produsenter direkte, i stedet for nettbutikken:

Dersom du har problemer eller behøver hjelp med et produkt du har kjøpt hos oss må du ta kontakt direkte med produsenten, produsentens servicepartner eller produktets importør.

Dette er langt ifra første gangen Amentio har hatt problemer. I fjor ble nettbutikken begjært konkurs, men klarte på mirakuløst vis å komme seg tilbake. Det var for omtrent et år siden, da Skatt Midt-Norge først begjærte Amentio konkurs, før de dette problemet løste seg og nettbutikkene kunne fortsette. Det var på denne tiden ITD Web kom inn i bildet, og tok over de to merkenavnene Amentio og Datakjeden.

Vi vil følge saken videre.

Oppdatert:

Vi tok en prat med forbrukerrådet, som har fått mange henvendelser angående Datakjeden og Amentio:

– Vi har fått 53 henvendelser på Amentio.no fra 1. januar til i dag. På Datakjeden har vi fått 30 henvendelser, forteller Roger Helde i Forbrukerrådet.

Han forteller også hva kunder bør gjøre, nå som Amentio og datakjeden ber kunder om å heller kontakte produsenter enn dem:

– Har du betalt kontant eller debetkort er pengene tapt. Har du reklamasjoner kan du gå på grossisten, hvis ikke varen er importert direkte fra utlandet. Hvis du har kjøpt med kredittkort kan du ta saken opp med banken. Når du ikke frem kan du kontakte til Finansklagenemnda, skriver han.

Les også: Her er Norges billigste nettbutikk

Les også
Expert Sverige er konkurs
Les også
Norsk nettside er verdens beste av sitt slag
annonse