Til hovedinnhold

Flere forbedringer med Penryn

Illustrasjonsbilde

Neste generasjon prosessorer fra Intel, kodenavn Penryn, kommer i årets 4. kvartal, og skal gå i ringen med AMDs Phenom-prosessorer. Prosessorene blir de første fra Intel som fabrikeres med 45 nm-teknologi - en krymping fra dagens Core 2-prosessorer med 65 nm-teknologi.

En krymping av produksjonsprosessen har en rekke fordeler, men gir ikke automatisk noen forbedring i ytelsen. For å bedre ytelsen må flere endringer til, og det er nettopp det Intel planlegger.

I tillegg til å øke klokkefrekvensene, planlegger Intel nemlig flere forbedringer med Penryn:

  • Større L2-cache (delt 6 MB/12 MB)
  • Mindre cache-latency (24-way associative)
  • SSE4-støtte (47 nye instruksjoner)
  • Forbedrer eksisterende teknologier som Wide Dynamic Execution Advanced Smart Cache, Advanced Digital Media Boost, Intelligent Power Capability og virtualisering.
  • Bedre strømstyring for mobile versjoner av Penryn (Deep Power Down)

Neste oppdatering fra Intel blir "Nehalem", som representerer et helt nytt design, bl.a. med integrert minnekontroller. Denne prosessoren ventes på markedet i 2. halvdel av 2008.

HKEPC har allerede tatt en sniktitt på Penryn, og testene viser at vi snakker om en ytelsesforbedring i snitt på oppunder 10 % sammenlignet med dagens Core 2-prosessor på samme frekvens. Les artikkelen her.

Få oversikt over kommende prosessorfamilier i lanseringsguiden.

(Kilde: Dailytech)

annonse