Til hovedinnhold

Good Old Games gir deg nå en hel måneds angrefrist

Lar deg returnere spill du har prøvd i flere timer.

Den digitale spillbutikken Good Old Games, bedre kjent som «GOG», har annonsert at de vil la kundene sine søke om refusjon for spill de har kjøpt for inntil 30 dager siden. De stiller heller ingen krav til hvor lenge du har prøvd det. Dette skal gjøre det lettere å returnere spill som ikke levde opp til forventningene eller spill som ikke fungerte som ventet.

Grepet gjør GOG til den digitale spillbutikken med markedets beste betingelsene for returer. Tidligere lot ikke butikken deg returnere spill med mindre du kunne bevise at du opplevde tekniske problemer med det.

Markedsleder og konkurrent Steam lar på sin side kunder søke om refusjon for spill kjøpt på plattformen deres i inntil 14 dager, men stiller som krav at de ikke er spilt mer enn to timer totalt. Epic Games Store stiller samme krav til refusjoner som Steam.

Spill kan returneres etter 30 dager. Dette gjelder også forhåndsbestillinger.

– Kan avslå refusjoner

Liberale returbetingelser til tross: GOG uttaler at de vil følge med på hvordan kundene deres bruker muligheten de nå har fått:

– Vi vil overvåke effekten de nye betingelsene våre får slik at ingen utnytter dem til å skade utviklerne som har lagt ned så mye tid og kjærlighet i utviklingen av spill. På individuell basis kan vi derfor avslå en refusjon.

Dermed kan du neppe regne med å få «runde» spill på en måned og så motta refusjon for det, men muligheten til å få teste det i mer enn et par timer som på de konkurrerende plattformene kan likevel være en betryggende mulighet.

I motsetning til de fleste andre spillbutikker selger GOG såkalte DRM-frie spill. Altså spill uten kopibeskyttelse eller krav til bruk av «launchere» fra andre selskaper. Majoriteten av spillbiblioteket er retro-spill og gamle klassikere, men også flere nyere titler er på plass.

annonse