Nyhet

Sony Ericsson sliter i Europa

Europeere vil ha færre proffmobiler som for eksempel Sony Ericsson P1i.

Sony Ericsson tror de kommer til å selge færre telefoner enn tidligere. Mens de i 2007 hadde en vekst på 14 prosent, regner selskapet med en vekst på 10 prosent i 2008.

Veksten regner de med at vil komme hovedsaklig i nye markeder, som India og Afrika.

Sony Ericsson regner altså ikke med noen økning i Europa i år. I første kvartal gikk selskapets inntjening markant ned på grunn av mindre salg i markedet for høysegmenttelefoner, som for eksempel Sony Ericsson P1i.

Les mer om Sony Ericsson dårlige tall for første kvartal »

Grunnen til at det selges færre dyre og lukrative telefoner i Europa er trolig at markedet nærmer seg et metningspunkt. Derfor satser nå alle mobilprodusentene på de nye markedene i utviklingsland.

121 millioner ned

Selskapets netto avkastning falt for øvrig med hele 48 prosent fra 254 millioner euro til 133 millioner euro forrige kvartal sammenligent med samme kvartal 2007. Svakt salg i høysegmentet og investeringer i nye markeder må ta mye av skylden, skirver Dow Jones Newswire.

Sony Ericsson solgte til sammen 22 millioner telefoner i første kvartal 2008. Markedsandelen falt samtidig litt, fra ni til åtte prosent.

Likevel gjorde Sony Ericsson det totalt sett veldig bra i 2007. Da solgte de mer enn 100 millioner telefoner, og satt igjen med en fortjeneste å 501 millioner euro. Dette var mer enn forventet.

(Kilder: cellular-news.com)

Les også
Sony Ericsson svinger øksa
Les også
Sony Ericsson trekker Sony ned
Les også
Nokia taper terreng til Sony Ericsson
Les også
Svakt fra Sony Ericsson
Les også
Sony Ericsson gjør det skarpt
annonse