Tek.no

Nyhet

Her er nye Zune

Zune 80 har en 3,2 tommers skjerm.
Marius Valle
3 Okt 2007 10:20

Microsoft har lansert nye mp3-spillere i Zune-serien. Når kommer Zune med flashminne, og en harddiskspiller på 80 GB.

Samtidig strekker Microsoft en hånd ut til de som kjøpte den første Zune-spilleren, og kommer like greit med oppdateringer til denne også.

De nye spillerne og de gamle spillerne får dermed de samme funksjonene, som inkluderer mulighet til å synkronisere musikkbiblioteket over Wi-Fi og at spilleren har fått nytt brukergrensesnitt.

Den gamle Zune-spilleren skal fortsatt selges, men nå under navnet Zune 30.

De nye Zune-spillerene har på sin side fått en del oppgraderinger i forhold til Zune 30.

Zune 80

Zune 80 er, som navnet antyder, en spiller med 80 GB lagringsplass. Den er oppfølgeren til den opprinnelige Zune-spilleren, og har en innebygget harddisk.

Nykommeren måler 6,11 x 10,82 x 1,29 cm, og er omtrent 30 prosent mindre enn den første Zune-spilleren.

Stor skjerm

Skjermen på Zune 80 er 3,2 tommer stor, mot 3 tommer på forgjengeren. Oppløsningen skal være den samme, altså 240 x 320 piksler. Den nye spilleren har også glass i stedet for plast foran skjermen. Dette bør sørge for at det blir vanskeligere å ripe opp skjermen.

Den nye spilleren har også fått et nytt styresystem. Mens forgjengeren har en vanlig mekanisk navigasjonstast, har Zune 80 et berøringsfølsomt panel, ikke ulikt Apple iPod og Creative Zen Vision:M.

Zune 80 har også RDS-FM-radio innebygget.

Synk over Wi-Fi

Den nye spilleren kan som nevnt synkronisere musikken din over Wi-Fi. Dermed er det enkelt å laste inn ny musikk uten å koble spilleren til en PC. Det er også mulig å dele musikk med andre Zune-brukere over Wi-Fi.

Nykommeren dukker opp i november, og skal ifølge Microsoft koste omtrent 250 dollar, eller tilsvarende 1350 kroner. Du bør imidlertid regne med en høyere pris når den dukker opp i Norge.

De små Zune-ene har samme funskjoner som harddiskvarianten.

Zune 4 og Zune 8

Zune 4 og 8 er to helt nye produkter i Zune-serien. Disse spillerne er basert på flashminne i stedet for harddisk, og har derfor mindre lagringsplass. Som navnet antyder kommer spillerne med 4 og 8 GB. Dette gjør imidlertid spillerne mye mindre i størrelse.

Små spillere

Med mål på 4,1 x 9,15 x 0,85 cm er Zune 4 og 8 på størrelse med den forrige generasjonen iPod Nano. Men spesifikasjonsmessig er spillerne like som harddiskvarianten.

De små Zune-spillerne er utstyrt med Wi-Fi, slik at du kan laste inn ny musikk fra PC-en din eller dele musikk med andre Zune-eiere.

Spillerne har også RDS-FM-radio, videoavspilling og det samme berøringsfølsomme panelet som Zune 80.

Mindre skjerm

Skjermen er naturligvis en del mindre enn på harddiskvarianten. Den måler 1,8 tommer, har 240 x 320 pikslers oppløsning og er dekket med glass.

Zune 4 og 8 blir tilgjengelige i november, med en pris på henholdsvis 150 og 200 dollar. Dette tilsvarer ca 800 og 1100 norske kroner, men prisen blir trolig høyere her til lands.

(Kilde: Zune.net, Engadget.com)

Les også
Zune har solgt 2 millioner
Les også
Nå får du kjøpt den lille med 4 GB
Les også
Lille Zen får masse minne
Les også
Nå kommer Zune til mobilen
Les også
Zune når én million
Les også
Derfor venter vi på Zune
annonse

Les også