Til hovedinnhold

Microsoft entrer møbelindustrien

Møt det digitale bordet!
Klikk for større bilde

Microsoft lanserte i dag Microsoft Surface, et digital bord med en berøringssensitiv overflate. Flere personer kan interagere med bordet samtidig, og bordet kan gjenkjenne ting som blir satt oppå det.

Artikkelforfatter fikk i fjor sommer prøve en veldig tidlig prototype av Microsoft Surface, men har på grunn av NDA-er ikke kunnet fortelle om dette før Microsoft nå lanserte Surface.

Flerpunktsberøring gjør det mulig for flere personer å benytte bordet samtidig, og gjør det særdeles intuitivt å bla i bilder, snu på dem, og forstørre dem. Du kan også male med fingrene (eller med pensel) direkte på bordet

Se bildeserie av Microsoft Surface.

Bordet benytter seg av bak-projeksjon og et videokamera plassert slik at det kunne se hele overflaten. Når fingre eller andre objekter nærmer seg overflaten, benyttes videokameraet til å oppdage dette. Selv på den tidlige prototypen var denne typen interaksjon svært intuitiv.

Organisering av musikk på Microsoft Surface 
Klikk for større bilde

Microsofts foreløpige plan ser ut til å være å la Surface være forbeholdt barer, restauranter og hoteller, hvor det kan benyttes til blant annet betaling av drinker og mat. Bordet gjenkjenner nemlig former som blir lagt oppå, og ved hjelp av markører på undersiden av glass, kan kameraet gjenkjenne spesifikke ting.

Takket være innebygd Bluetooth og WLAN kan bordet også kommunisere med mobiltelefoner som blir lagt oppå, eller i fremtiden også med kredittkort. En annen ide har vært muligheten for å legge en hel haug med mynter på bordet, og la bordet telle dem for deg.

Se bordet i bruk

På sin

Surface-nettside

har Microsoft lagt ut en rekke videoer som viser bordet i bruk. Blant annet vises et videopuslespill, der brikkene er gjennomsiktige og viser en video. At brikkene faktisk endrer bilde gjør videopuslespill vanskeligere enn vanlige puslespill. På videoene vises også en rekke muligheter for integrasjon med Zune og Windows Mobile.

Microsoft ser for seg at ved å legge en Zune på bordet, vil albumene vises på bordet i området rundt spilleren. Her kan du da dele musikken din med andre (ved at de også legger sin Zune på bordet), eller endre på spillelister og lignende. En kartapplikasjon lar deg planlegge ruter, og deretter legge ruten inn på mobiltelefonen din.

Den første utgaven kommer til å bestå av en 30" skjerm, med en overflate av akryl og stål rundt kantene. Etter planen skal de første bordene være å finne i restauranter, barer og hoteller i USA i løpet i vinter. Det er uklart når disse bordene vil bli tilgjengelig i Norge.

Det forventes at Microsoft skal lansere PlayTable, en versjon av Surface som har flere typer spill, i løpet av D: All Things Digital i kveld.

Det anbefales på det sterkeste at du tar en kikk på videoene som finnes på microsoft.com/surface og glem heller ikke vår bildeserie.

annonse