Til hovedinnhold

DRM-fritt og dobbel kvalitet

Snart i iTunes Music Store: DRM-frie låter.

Apple og EMI Group kunngjorde tidligere i dag at du skal få muligheten til å kjøpe sanger via iTunes Music Store uten DRM-beskyttelse og med høyere lydkvalitet. For litt ekstra penger.

Kommer i mai

Fra og med mai skal man kunne kjøpe "Premium Tracks" som da vil være 256 kbps AAC, uten DRM. Alle EMIs musikkvideoer vil dessuten også bli tilgjengelige uten DRM og uten ekstra kostnader.

I tillegg til EMI er det flere plateselskaper som henger seg på det DRM-frie tilbudet og Steve Jobs håper på å ha 2,5 millioner låter tilgjengelig uten DRM i løpet av 2007. Det virker med andre ord som om Stve Jobs' brev angående rettigheter, Fairplay og DRM har hatt en viss innvirkning. Det vites ennå ikke hvilke plateselskaper dette gjelder.

På forhånd ble det spekulert i om katalogen til Beatles (som EMI har rettighetene til) ville lanseres på iTunes i dag, men dette ble avkreftet uten å bekrefte eller avkrefte om dette noen gang vil komme.

Priser

Norske priser er foreløpig ikke offentligjort, men vanlige DRM-låter vil fortsatt koste $0,99, altså 8 norske kroner, mens "Premium Tracks" vil koste $1,29, noe som trolig vil resultere i 2-4 kroner ekstra her. For mellomlegget mellom vanlig og "Premium" vil du også kunne oppgradere tidligere kjøpte låter.

(Kilde: EMIs live webcast)

annonse