Nyhet

Microsoft standardiserer nytt filformat

Svært mange firmaer vil støtte Microsoft i å formelt standardisere OpenXML-formatet, blant disse norske Statoil, men også IT-giganter som Apple og Intel. Ved å standardisere filformatet for den kommende versjonen av Office, håper Microsoft at de skal forhindre at regjeringen i flere stater går for andre, åpne løsninger, slik som man nylig så i Massachussets.

Microsoft sier at det vil ta minst 18 måneder før standarden er ferdig utviklet og klar for forbrukerne. Når en slik standard blir klar, vil mange programmer kunne få støtte for OpenXML, og kunne lese inn dokumenter laget med Office-pakken på en enkel måte.

"Den nye lisensen som vil komme med OpenXML-formatet fra standardiseringsorganisasjonen vil gå langt forbi den vanlige standardiseringslisensieringen, og vil være svært positiv for størsteparten av utviklerne, til og med utviklere av åpen kildekode," sa Alan Yates, direktør for Microsofts Information Worker-strategi, til eWeek.

"Vi har gått lenger med denne lisensen, eksplisitt for å åpne nettet for utviklere. På bunnen er det en bred lovnad fra Microsoft om å ikke saksøke noen for å bruke formatene. Den typen brede, men enkle, løfter fra Microsoft vil vare godt inn i fremtiden og vil appellere til alle utviklere," fortsatte han.

Kilde: eWeek

Les også
Konverterer OpenXML til ODF
Les også
Kritisk sikkerhetshull i IE
Les også
Microsoft med gratis e-postserver
Les også
Laber interesse for Windows XP N
annonse