Nyhet

Microsoft med gratis e-postserver

Microsoft lanserte nylig en prøveversjon av Windows Live som er en samling av en rekke webbaserte tjenester. De har nå planer om å legge til en ny tjeneste - de prøver ut tilleggstjenesten Custom Domains som kan brukes som vert for e-postkontoer.

Hensikten med den nye tjenesten er at hvem som helst som eier et domene kan peke MX-record mot serverene i Windows Live-tjenesten hos Microsoft. MX-record er en spesiell type innstilling i et domenes DNS-innslag som forteller hvor e-postmeldinger skal sendes. Dette betyr i praksis at alle som eier et domene kan bruke Microsoft-servere som en gratis vert for e-post.

Det er foreløpig tillatt med 20 e-postkontoer per domene og hver mailbox får 250 MB lagringsplass til disposisjon, men dette gjelder for de som bor i USA, District of Columbia eller Puerto Rico. Andre brukere kan i første omgang få 25 MB lagringsplass, men med mulighet for 250 MB på et senere tidspunkt.

E-postkontoer som bruker Windows Live Custom Domains kan eventuelt brukes til å logge seg på MSN Messenger og MSN Spaces på samme måten som man bruker en Passport-konto.

Windows Live Custom Domains støtter foreløpig kun nettleseren Internet Explorer. Les mer om tjenesten på domains.live.com.

Kilde: eweek.com

Les også
Office 12 Beta 1 sluppet
Les også
Betaversjon av Google Base
Les også
Microsoft vurderer gratis Windows
annonse