Til hovedinnhold

Apple skjuler Iphone-salgstall

Iphone selger ikke så godt i Storbritannia. (Foto: Apple)

I går skrev vi at Apple sliter med salgstallene for Iphone. Selskapet håpet at de ville selge 10 millioner mobiler i løpet av det første året, men nå, etter et halvår, har Iphone kun solgt fire millioner eksemplarer på verdensbasis.

Sent i høst kom også Iphone til Europa. Men salgstallene ser ikke ut til å ha skutt i været for Apples første mobiltelefon. Ifølge britiske aviser nekter nekter Apple nemlig sine forhandlere i Storbritannia å offentliggjøre salgstallene, skriver Inside Telcom (krever abonnement). Ifølge nettstedet er årsaken dårlige salgstall.

Iphone kom i salg i Storbritannia den siste helgen i november i fjor. Ifølge The Inquirer skal Apple kun ha solgt 25 000 eksemplarer av Iphone den helgen. Selv hevdet selskapet at de hadde solgt 100 000 eksemplarer.

Vi har gitt Iphone tyn for at den mangler visse tekniske funksjoner, som MMS og 3G. Skal du surfe på nett med Iphone, må du nøye deg med Edge. 3G er utbredt i Europa, noe som kan ha bidratt til at interessen for Iphone er lav i denne verdensdelen.

Mange hadde nok håpet at Apple ville lansere en Iphone med 3G under Macworld-konferanse i San Francisco denne uken. Men i stedet presenterte selskapet nye funksjoner for den allerede eksisterende Iphone.

Les test av Iphone »

(Kilder: Inside Telecom)

annonse