Tek.no

Nyhet

Ville svarteliste spillanmeldere

Rasende etter slakt av Duke Nukem Forever.

16 Juni 2011 15:00

Noen tar negative anmeldelser mer personlig enn andre, og det nyeste eksempelet på det finner vi hos PR-firmaet The Redner Group. Firmaet har i årevis samarbeidet med 2K, utgiveren som har stått bak blant annet BioShock og Sid Meier's Civilization – og nå senest Duke Nukem Forever.

Det var anmeldelser av sistnevnte spill som satte sinnene i kok hos PR-firmaet, og gründer Jim Redner la ut følgende melding på Twitter:

– For mange gikk for langt i anmeldelsene sine ... Vi kommer til å vurdere hvem som får spill i neste omgang og hvem som ikke får, på bakgrunn av dagens ondskapsfulle anmeldelser. Svake karakterer er greit. Anmeldelser fylt av ondskapsfulle uttalelser derimot ... det er noe annet.

Redner har i etterkant slettet twittermeldingene og bedt om unnskyldning for uttalelsene som ble gjort i ren affekt.

Det er allikevel ikke godt nok for 2K, som har sparket PR-firmaet. På Twitter melder utgiveren at de verken bifaller eller godtar uttalelsene fra Redner, og at The Redner Group ikke lenger representerer produktene til 2K.

Ikke alene

Det er ikke mer enn et år siden Rockstar, som har samme eiere som 2K, var i medienes søkelys på grunn av et påstått forsøk på å påvirke en Zoo Weekly-skribent til å omtale Red Dead Redemption i mer positive ordelag.

Ifølge skribenten – som senere fikk fyken – mottok han en epost fra Rockstars PR-selskap hvor han ble instruert i å omtale RDR på en måte som reflekterte «den enorme prestasjonen spillet er».

Zoo Weekly-redaktøren kom senere med en uttalelse til Kotaku hvor han påpeker at Rockstar aldri har bedt om en positiv anmeldelse i bytte mot annonsepenger, og at heller ingen andre spillselskapet har bedt om noe lignende.

Ifølge redaktøren ble skribenten sparket av «et utall grunner», blant annet for å offentliggjøre den private eposten han fikk, og han hevder samtidig at eposten ikke omhandlet en anmeldelse.

Sjekk Spillkalenderen på Gamer.no for slippdatoer. Her får du full oversikt over når dine favorittspill kommer!

Les også
Raser over rådyre klær i romspill
Les også
Anmeldelse: Duke Nukem Forever (PC): Kongen er tilbake
Les også
Her er våre favoritter fra E3
annonse

Les også