Til hovedinnhold

– iWatch blir enklere enn først antatt

Sjekk de siste ryktene om Apples kommende smartklokke.

Esben Oxholm

Mer enn 200 mennesker jobber med Apples iWatch, ifølge nettstedet Mobihealthnews.com.

Nettstedet har snakket med kilder som skal ha direkte kunnskap til Apples iWatch-prosjekt. Det har allerede kommet flere rapporter om at Apple har ansatt mange mennesker som skal jobbe med den kommende smartklokken. Blant annet ansatte de nylig Michael O’Reilly, tidligere toppsjef i Masimo Corporation, et selskap som leverer utstyr for måling av oksygeninnholdet i blodet. Han skal nylig ha deltatt på et møte med det amerikanske mattilsynet (FDA) sammen med to andre ledere i Apple, Jeff Williams og Bud Tribble.

Dette har fått mange til å spekulere i at iWatch vil få flere helserelaterte funksjoner. Det går også rykter om at Apple jobber med mobilhelsekonseptet Healthbook, som ved hjelp av sensorer og datainput skal måle brukerens søvnmønster og aktivitetsnivå, for å nevne noe. Apple Insider skriver at Healthbook i tillegg skal kunne måle blodsukker, blodtrykk, hydrasjonsnivå og hjerterytme.

Her har vi oppsummert noen av de siste ryktene om iWatch:

Her er ett forslag til hvordan iWatch kan komme til å se ut, signert Todd Hamilton.Foto: Todd Hamilton

iWatch blir enklere enn først trodd

Varemerket iWatch ble registrert av Apple allerede i 2013, noe som satte fart på spekulasjonene om en Apple-smartklokke.

Mobihealthnews.coms kilder hevder nå at iWatch ikke vil bli så avansert som mange har sett for seg. iWatch vil ikke bli en frittstående enhet – en klokke med innebygget telefon, men vil fungere som tilleggsutstyr til en smartmobil – fortrinnsvis iPhone.

Noen av ryktene om at iWatch skal ha innebygde sensorer for blodsukker, blodtrykk og puls, stemmer antagelig ikke, ifølge Mobihealthnews. Apple har riktignok ansatt personer med kunnskap om dette, og ifølge nettstedets kilder vil det nye teamet som jobber med iWatch ha mye fokus på helserelaterte funksjoner i iWatch – som for eksempel kaloritelling.

Hvis en iWatch skal kunne brukes til å analysere detaljert medisinsk informasjon vil den måtte godkjennes av FDA i USA, og møtet med FDA skal ha gått ut på å holde iWatch og Healthboook-appen utenfor kravene til godkjenning.

Her er et annet forslag...

Jobber med noe nytt

Nylig gjentok Apple-sjef Tim Cook noe han tidligere har sagt: At Apple har planer om å lansere en helt ny kategori produkter i 2014.

Ifølge Wall Street Journal vil ikke Cook si noe spesifikt om hva slags produkt det kan være snakk om å lansere i år, men bekrefter likevel følgende:

– Det vil bli nye kategorier. Vi er ikke klare til å snakke om det, men vi jobber med noen skikkelig flotte greier, sier Apple-sjefen til Wall Street Journal.

Les mer på Mobilen.no: Kjøper tilbake aksjer for milliarder før lanseringen

Apple ansatte nylig Paul Deneve, tidligere sjef i Yves Saint Laurent. Tidligere Nike-designer Ben Shaffer, som har jobbet med Fuelband, vil også være involvert i iWatch, skriver BGR.com. I tillegg har Apple ansatt Angela Ahrends, tidligere sjef i Burberry. Selv om Ahrends visstnok ikke skal være direkte involvert i iWatch, kan disse ansettelsene tyde på at Apple vil legge vekt på design og at moteaspektet ved iWatch.

...og ett til.Foto: Stephen Olmstead

Forsker på fremtidens batterier

Ifølge The Verge skal Apple også vurdere solcellelading til den nye smartklokka. Batterilevetid skal ha vært en av de største snubletrådene for prosjektet, og en årsak til at det har trukket ut i tid. En løsning med en solcellefolie som lader klokka når brukeren har den på seg i dagslys, skal imidlertid ligge noen år frem i tid.

The Verge peker på at Apple har hyret inn batteriteknikere fra både Tesla og Toyota de senere årene, for å forske på fremtidens oppladbare batterier.

Smartklokka kan bli en del av en fremtidig revolusjon:
Slik vil Intel gjøre «tingenes Internett» mulig »

Mer om
annonse