Til hovedinnhold

Varsler stor elektrisk pickup med minst 640 kilometer rekkevidde

Chevrolet kommer med en pickup i «full størrelse». Det kan bli en variant av eller en konkurrent til Silverado (avbildet).
Chevrolet
Stein Jarle Olsen

Det vil komme en helelektrisk pickup-truck i «full størrelse» under Chevrolet-merket, melder General Motors i sin ferske bærekraftsrapport.

Den skal ha minst 400 miles rekkevidde (644 kilometer) etter den amerikanske EPA-standarden, som er kjent for å være noe strengere enn WLTP-standarden vi bruker i Europa. 400 miles kan dermed fort bety 700 kilometer eller mer etter WLTP.

GM har tidligere sagt at elbilplattformen deres støtter batterier fra 50 til 200 kilowattimer, så det er ikke usannsynlig at det er det største batteriet som vil sitte i bilen. GM har også sagt at de vil produsere batteriene sine selv, gjennom et samarbeid med LG Chem kalt Ultium.

Det er foreløpig ukjent om GM kommer til å lage en elektrifisert versjon av Chevrolet Silverado, eller om det blir en helt ny modell. Det er heller ikke klart når den vil komme på markedet, men GM-sjef Mary Barra har tidligere sagt at det vil komme en elektrisk pickup fra dem før utgangen av 2021.

Hummer-pickup

Dette er foreløpig det eneste bildet som er sluppet av den kommende Hummer-pickupen.
GM

GM har også sagt at det vil komme en pickup under Hummer-merket. Den skal få opptil 1.000 hestekrefter, gjøre 0–100 på rundt tre sekunder og være på markedet fra og med høsten 2021. Sannsynligvis var det altså den Barra snakket om da hun snakket om en pickup i 2021. En SUV basert på pickup-trucken skal også være under utvikling.

Både Chevrolet- og Hummer-pickupene vil konkurrere med Teslas Cybertruck og ikke minst Fords kommende elbilvariant av F-150. Cybertruck skal få 500 miles (cirka 800 kilometer) rekkevidde i den heftigste varianten med tre motorer, og også der kunne akselerere fra 0 til 100 på rundt tre sekunder. Ford har foreløpig ikke sagt noe særlig om spesifikasjoner på sin F-150.

Cybertruck skal være på markedet i slutten av 2021, mens Fords F-150 vil komme i midten av 2022. I tillegg kommer også pickupen til startup-selskapet Rivian, som skal komme tidligere neste år.

Rivians R1T blir også en heftig elektrisk pickup.
Rivian

En rekke nye elbiler

General Motors har en hel elbilportefølje på trappen, og har tidligere sagt at de skal slippe 20 elbiler før 2023.

Chevrolet skal lansere en egen «mid-sized SUV» for det amerikanske markedet, i tillegg til en ny og mer SUV-aktig versjon av Chevrolet Bolt (kjent som Opel Ampera-e i Europa). Cadillac skal få fire elbiler og en «statement vehicle» kalt Celestiq, som beskrives som en ultraluksuriøs elbil som i stor grad skal settes sammen for hånd.

Den vil bli en lang sedan med glasstak som strekker seg hele veien fra frontruta til bagasjeromsluka, og prisen er anslått til å bli minst 200.000 dollar.

I tillegg kommer også to elbiler fra Buick - en crossover og en SUV.

annonse