Til hovedinnhold

Her er de første bildene av Audis oppdaterte e-tron

Audi begynner jobben med å tromme opp oppmerksomhet rundt sin nye e-tron-modell. Den skal komme senere i år, og her er det første offisielle bildet.
Audi

Audis e-tron er klar for en oppgradering, og fredag ettermiddag viste Audi frem de første bildene av bilen - riktignok i kamuflert utgave.

Ut fra bildene kan det se ut som om de visuelle endringene blir rimelig forsiktige, med en ny grill som det mest merkbare elementet. Potensielt kan det også være endringer på lyktene, men det er litt vanskelig å se gjennom kamuflasjemønsteret.

Dagens Audi e-tron.
Hanne Hattrem, VG

600 kilometer rekkevidde?

Fra tidligere er det blitt meldt at den oppgraderte e-tron-modellen skal få betydelig bedre rekkevidde enn dagens modell, som ikke akkurat kan sies å ha vært den mest effektive elbilen på markedet.

Dagens e-tron har, til tross for et rimelig stort batteri på inntil 95 kilowattimer brutto, ganske moderat rekkevidde. SUV-varianten med litt utstyr har en WLTP-rekkevidde på rundt 400 kilometer (litt avhengig av modell), mens Sportback-varianten er ørlite mer effektiv og klemmer ut 10–15 kilometer ekstra.

Tidlige rykter har pekt i retning av at den oppgraderte modellen skal få minst 600 kilometer rekkevidde.

Ny grill kan vi i alle fall konstatere.
Audi

Større batteri?

Etter det vi har hørt - som riktignok foreløpig er ubekreftet - skal den nye modellen få et større batteri enn dagens, i tillegg til at det skal være gjort forbedringer både på aerodynamikk og effektivitet.

Vi har også hørt at den vil få bedre luftfjæring og bedre kjøre- og parkeringsassistanse enn dagens e-tron, i tillegg til såkalt plug & charge-funksjonalitet - altså at du kan starte hurtig- eller lynlading på stasjoner som støtter plug & charge uten å måtte gjøre annet enn å plugge inn ladekabelen. Autentisering og betaling gjøres direkte fra bilen.

Audi

Audi har foreløpig ikke sluppet noen offisiell informasjon om bilen annet enn bildene, og informasjonssjef Christine Eiken Winther for Audi hos importør Harald A. Møller har heller ikke noe å legge til overfor Tek.no.

Det eneste hun foreløpig vil bekrefte er at bilen skal lanseres senere i år. Audi e-tron var for øvrig Norges mest solgte bil i 2020, og så langt i år er den Norges åttende mest solgte modell med snaue 2700 registreringer.

Her kan du se gammel versus ny, selv om det kan være litt vanskelig å sammenligne uten nøyaktig samme vinkel:

Bilde #1
Bilde #2
annonse