Tek.no

Nyhet

Ny liten maskin fra Dell

Knut Paulsen
27 Okt 2008 11:15

Nett-PC-markedet har tatt av denne høsten. Etter den spede begynnelsen i fjor høst med Asus Eee, har så og si alle bærbarprodusenter lansert en eller flere utgaver. Dell har tidligere lansert en modell med en 9-tommers skjerm, denne er foreløpig ikke tilgjengelig her til lands, og det er fortsatt usikkert når den blir tilgjengelig. Det nye denne gangen er Inspiron Mini 12. Dette er den første nett-PC-en vi har sett med en 12-tommers skjerm.

Lav vekt

Vekten er oppgitt til 1,23 kg, med andre ord omtrent det samme som 9- og 10-tommer-modellene som allerede er på markedet. Tykkelsen er det heller ikke noe å si på, nemlig 2,3 cm.

Som de fleste andre maskinene i dette segmentet benytter Inspiron Mini 12 seg av en Intel Atom-prosessor, men det er ikke den vanlige N270-prosessoren som finnes i så og si alle nett-PC-er. Z520 på 1,3 GHz og Z530 på 1,6 GHz ser ut til å bli valgene man har på denne maskinen. Som standard blir maskinen levert med 1 GB minne og valget mellom 60 eller 80 GB harddisk.

Av andre spesifikasjoner kan vi nevne webkamera, 802.11b/g trådløst nettverk og Bluetooth. Den 12 tommer store skjermen har en oppløsning på WXGA (1280x800).

Tilgjengelighet

Inspiron Mini 12 blir i første omgang tilgjengelig i enkelte japanske butikker, men vil bli tilgjengelig rundt om i verden fra slutten av november. Prisen er satt til mindre enn 600 USD, noe som mest sannsynlig blir rundt 5000 kr her til lands. Til å begynne med blir maskinen levert med Windows Vista, men den vil også bli tilgjengelig med XP og Ubuntu i løpet av året.

(Kilde: Notebookreview.com)

Les også
Optimaliserer Poweredge
Les også
Store omstruktureringer hos Dell
Les også
Her er oppfølgerne til Atom
Les også
Erstatter Atom med Celeron
Les også
HP-inntreden kan starte priskrig
Les også
Et skred av Asus-bærbare i 2009
Les også
Dell-maskiner med film- og musikk
Les også
Acer Aspire One
Les også
Utfordrer Dell og Lenovo
Les også
Toshiba lanserer minibærbar
annonse

Les også