Til hovedinnhold

NetCom gjør 4G til standardhastighet

Tilbyr høyest mulig hastighet med alle mobile bredbånds-abonnementer.

NetCom er så langt den eneste operatøren som tilbyr mobilt bredbånd med 4G-hastigheter i Norge. Med 4G får du opplevde hastigheter mellom 20 og 80 Mbit/s – de facto raskere enn fastnettsbredbåndet mange nordmenn har hjemme.

Tidligere måtte du ha et eget 4G-abonnement for å få slike hastigheter hos NetCom. Nå inkluderer operatøren 4G i alle sine mobilt bredbåndsabonnementer, slik at høyest mulig hastighet blir standard.

– Med 4G opererer vi i en helt annen liga enn våre konkurrenter. Nettet har blitt kraftig utbygd det siste året, og 90 prosent av befolkningen skal ha 4G-dekning når utbyggingen er ferdig. I tillegg har vi doblet kapasiteten og hastigheten i deler av 3G-nettet, slik at surfing med 3G også gir turbo-fart, sier Karl Fredrik Lund, direktør for privatmarkedet i NetCom.

Nye abonnementsvilkår

Samtidig gjør NetCom justeringer i abonnementsportefølgen. Nå får du fem abonnementer som inkluderer mellom 1 og 100 GB til en månedspris på 79- til 499 kroner. De tre største pakkene gir deg dessuten Spotify Premium, og én film fra SF-Film i måneden, som en bonus. NetCom presenterer disse tjenestene som særlig attraktive for nettbrett-brukere.

– Musikk- og filmtjenester via strømming vokser i popularitet i tråd med at mediabruken skifter fra det å eie til det å få tilgang. Avtalen med Spotify og SF-Film er et bevis på at NetCom er i ferd med å innta en ny rolle hvor nettbrettet først og fremst er en internettplattform, der enkel tilgang til nytte og underholdningstjenester blir stadig viktigere, sier Lund.

Foreløpig har NetCom 4G-dekning i Oslo, Stavanger, Bergen og Trondheim, samt store deler av kysten langs Oslofjorden fra Sandefjord til Mandal. Noen populære hytteområder, som Geilo, Trysil og Lillehammer, har også 4G-dekning. Se komplett dekningskart her ("data -> 4G")

Eksisterende kunder må oppgradere

De nye abonnementene gjelder for nye kunder, men eksisterende NetCom-kunder har også mulighet til å oppgradere. NetComs kommunikasjonssjef Øyvind Vederhus minner om at du trenger et 4G-modem for å kunne få de aller høyeste hastighetene. Mange av kundene betaler ned på andre modem. Derfor vil det avhenge av hvor lenge du har igjen på avtalen – og hvilket modem du har fra før – hvor dyrt det blir å bytte over til de nye abonnementene.

– På grunn av dette vil jeg anbefale de kundene som er interessert i å bytte over til de nye abonnementene å kontakte NetComs kundesenter, sier Vederhus.

Billigere enn Telenor

Telenor holder på å rulle ut 4G, og når dette lanseres vil det sannsynligvis også skje noe med prisene deres. For øyeblikket fremstår NetComs nye abonnementsportefølge som langt bedre enn Telenors.

For eksempel får du 3 GB med hastigheter på skarve 1-2 Mbit/s for 149 kroner per måned hos Telenor. Hos NetCom får du nå 5 GB til samme månedspris, med den høyeste hastigheten som er tilgjengelig (1-80 Mbit/s).

Telenor Superbredbånd L gir deg 20 GB med hastigheter på inntil 10 Mbit/s for 399 kroner per måned. Nye NetCom X-Large gir deg 20 GB med høyest mulig hastighet for 299 kroner per måned, med Spotify Premium og én SF-film inkludert.

I NetComs nye abonnementsplan finner vi også abonnementet Mobilt hjemmebredbånd. Her får du 100 GB for 499 kroner i måneden, inklusive Spotify Premium og én SF-film. Dette er et av de første mobilt bredbåndsabonnementene som kan erstatte fastnettsbredbånd for folk flest, men det avhenger av at du har god 4G-dekning der du bor.

Merk at månedsprisen blir høyere det første året dersom du nedbetaler et 4G-modem.

Les også: Modemet som gir deg lynraskt internett

(Kilder: Pressemelding)

annonse