Nyhet

Store oppsigelser i Ericsson

Ericsson, eller Telefonaktiebolaget L.M. Ericsson som det egentlig heter, er et av morselskapene til Sony Ericsson. Det andre selskapet er selvsagt japanske Sony. Ericsson driver i dag med produksjon av basestasjoner og infrastruktur for mobilnettverkene. Innenfor denne nisjen er Ericsson verdensledende.

Likevel annonserte selskapet i dag at tusen ansatte vil miste jobben. Ericsson legger ned hele sin virksomhet i Gävle og nedskalerer sin virksomhet i Borås. Kun cirka en tredel av de som mister jobben er direkte involverte i produksjonen. De øvrige er for en stor del støttepersonell med ulike roller.

Svakt resultat og enklere produksjon

Oppsigelsene kommer kun kort tid etter at selskapet slapp tallene for andre kvartal, der de gikk på en nedgang i inntjeningen på hele 74 prosent. Selskapet skylder nedgangen i stor grad på svake resultater og problemer hos sitt datterselskap, Sony Ericsson.

Dette blir andre gangen Ericsson rammes av store oppsigelser. Ved begynnelsen av 2009 mistet 5000 ansatte jobben i selskapet, en femtedel av disse fra Sverige. Likevel er det ikke økonomien som får skylden for oppsigelsene denne gang. Ifølge Ericsson skal det dreie seg om en teknologiomlegging som rett og slett har gjort produksjonen mindre arbeidsintensiv. Som følge av dette har ikke selskapet nok å gjøre til sine ansatte.

(Kilde: swedishwire.com)

Les også
Vil Ericsson selge seg ut av SE?
Les også
2000 må gå i Sony Ericsson
Les også
Sony Ericsson varsler krisetall
annonse