Til hovedinnhold

Amazon nekter å gi seg

Den amerikanske bokforlagsorganisasjonen Author's Guild saksøkte i september Google fordi organisasjonen mente boksøkeprosjektet til søkegiganten er i strid med opphavsretten.

Google syntes dette var urettferdig fordi organisasjonen ikke saksøkte flere aktører som driver med lignende prosjekter innen boksøk. Derfor har Google stevnet både Microsoft, Yahoo og Amazon.

Hensikten med stevningene skal være i innhente mer informasjon om hvordan konkurrentene driver boksøk, blant annet om søkerutiner og indekseringsmetoder.

Nå har Amazon nektet å levere informasjonen som Google er ute etter. Amazon mener slik informasjon er for sensitiv, og dette derfor kan skade selskapet. Amazon viser i stedet til informasjon på nettet om deres boksøk som er tilgjengelig for alle.

Google hadde tenkt å bruke informasjonen fra Amazon og eventuelt andre aktører som en del av sitt forsvar i den kommende rettsaken mot Author's Guild, og derfor anses svaret fra Amazon som et nederlag for Google.

Det har fortsatt ikke kommet noen respons fra de andre aktørene som Google stevnet i denne forbindelsen, nemlig Microsoft og Yahoo.

(Kilde: Betanews)

annonse