Til hovedinnhold

Nå kan du ringe gratis med Facebook

...men foreløpig bare hvis du bor i USA.

Facebook oppdaterer nå sin Messenger-app til å støtte gratis telefonsamtaler via Wi-Fi til andre Facebook-brukere. Tjenesten har blitt testet ut siden januar for brukere av Facebook Messenger for iPhone, og Facebook sa da at en lansering i USA skulle være like om hjørnet.

Facebook bekrefter nå overfor nettstedet The Verge at de har begynt å rulle ut den nye funksjonen til iPhone-brukere i USA. Det er ikke nødvendig å oppdatere appen via App Store.

For å ringe til en annen Facebook-bruker trenger du bare å åpne opp en vanlig chatte-samtale med den aktuelle personen, trykke "i"-knappen i øverste høyre hjørne, og deretter trykke "Free Call". Du kan såvidt vi vet ikke ringe til vanlige telefonnummere, slik du kan med Skype.

God samtalekvalitet

Hvis du er koblet til et Wi-Fi-nettverk når samtalen gjennomføres, vil den være helt gratis. Er du tilkoblet mobilnettet vil du faktureres for datatrafikk, hvis du ikke har stor nok datamengde inkludert i mobilabonnementet ditt.

The Verge har fått prøve den nye ringefunksjonen, og skriver at samtalekvaliteten er svært god – og fullt på høyde med løsninger som Viber, Vonage og Skype.

Det foreligger ikke informasjon om når funksjonen vil bli tilgjengelig utenfor USA.

Les også om denne løsningen som lar deg sende billigere gruppe-SMS-er.

(Kilde: The Verge)

annonse