Nyhet

Obama satte Twitter-rekord

Skrev tidenes mest populære tweet da han fortalte verden at han vant valget.

På andre siden av atlanteren har amerikanerne akkurat gjenvalgt Barack Obama som president. I stedet for å stå frem på TV og fortelle alle demokratene som hadde stemt på han at valget var deres, logget han seg heller på Twitter og fortalte om seieren sin derfra.

Kvart over fem i natt norsk tid tvitret han «Fire nye år», og la ved et bilde av seg selv og kona Michelle Obama.

Knuste Bieber-rekord

Dette ser ut til å ha vært et godt valg, og kort tid senere hadde beskjeden hans blitt «retweeted», altså republisert av andre brukere, hele 320 000 ganger. I skrivende stund har tallet passert en halv million retweets, og er dermed uten tvil den mest retweetede beskjeden på Twitter noensinne.

Den forrige rekordholderen var popstjernen Justin Bieber, som fikk tweeten sin videreformidlet 226 000 ganger på en halvtime, etter beskjeden «RIP Avalanna. i love you». Avalanna var en seks år gammel Bieber-fan, som døde av kreft.

Twitter bekrefter også at valgdagen i USA er den mest omtalte politiske hendelsen i Twitters historie, med over 30 millioner tweets som omtalte valget. Etter at Obama ble gjenvalgt som president skal det ha blitt generert 327 000 beskjeder på nettstedet hvert minutt.

For flere tall rundt Twitterrekordene som ble slått i natt, kan du ta en titt på Twitters blogg.

(Kilde: The Verge)

Les også
«Gangnam Style» er den mest sette onlinevideoen noensinne
Les også
Obama slår nok en rekord
Les også
Orkanen Sandy ga rekordtall for Twitter
Les også
«Fryktløse Felix» satte YouTube-rekord
Les også
Ikke gjør dette på Twitter
annonse