Til hovedinnhold

Utålmodig Tesla-eier bygger sitt eget ladenettverk

Ble lei av å vente på Teslas egne ladere.

Uansett hvor mange lovord Tesla høster om dagen for bilene sine, er det fortsatt én ting som alltid vil gjelde elbiler - de kan ikke kjøre for alltid.

De må lades opp relativt hyppig, og et nettverk av superladere og vanlige ladere spredd rundt omkring i landet er nødvendig for at elbiler skal kunne være et alternativ til vanlige bensinslukere.

Tok ansvar

When Zong, som nylig kjøpte sin helt egne Tesla Model S, skal ha blitt lei av å vente på at Tesla skulle utvide ladernettverket i Kina. Nå jobber han for å sette opp ladere rundt i 16 forskjellige byer, mellom hans egen hjemby Guangzhou og Beijing, og skape et nettverk av billadere som alle kan bruke.

Tesla begynte å selge sine Model S-biler i Kina i mars, og det finnes foreløpig bare to superladere - én i Beijing og en annen i Shanghai. Flere offisielle ladere er planlagt, men siden de ikke kunne si akkurat når, tok Zong ansvar selv.

Godkjent av Tesla

Teslas egne ladestasjoner har såkalte superladere, og lader mye raskere enn vanlige ladestasjoner.Foto: Vegar Jansen, Hardware.no

Prosjektet skal ha blitt godkjent av Tesla i Kina, selv om det ikke er snakk om superladere. Det betyr altså at i stedet for at bilen blir ladet opp i løpet av 20-30 minutter, vil det ta rundt sju timer å lade opp bilen.

Zong håper å kunne samarbeide med lokale hotelleiere for å få plassert laderne rundt omkring i landet. Alt skal bli betalt av Zong selv, som anslår at hele prosjektet vil koste omtrent dobbelt så mye som han betalte for bilen sin.

Tesla har store planer for Europa:
Før året er omme kan du kjøre Tesla-bilen helt til Portugal »

(Kilde: Cnet)

annonse