Til hovedinnhold

AMD med ny toppmodell?

RV740 referansedesign

Flere kilder hevder nå at AMDs kommende RV790-brikke vil få navnet Radeon HD 4890. Dette er en oppjustert og smått forbedret versjon av dagens HD 4870, med noe høyere klokkefrekvenser.

Ytelse på høyde med GTX 285?

Dette kortet vil definitivt være raskere enn dagens 4870, som igjen slår Nvidias GTX 260, selv 55 nm-versjonen – kilder hevder også at kortet vil komme skremmende nær ytelsen til Nvidias GTX 285. De samme kildene hevder kortet vil møte butikkhyllene i løpet av april måned, samt at det vil være basert på den nåværende 55 nm-teknologien – og ikke krympet til 40 nm som mange tidligere har antatt. Mulig vi får se RV740 rundt samme tidspunkt? Dette henger i god tråd med produsentens planer om å først lansere 40 nm-kort i mellomklassen, for så å lansere i høyere ytelsesområder noen måneder senere.

Små forbedringer og optimaliseringer

For et par dager siden ble det spekulert i en RV790 XTX-versjon med en kjernefrekvens rett under 1 GHz – trolig 950 MHz. Samtidig ble det nevnt et økt kjerneareale, og flere pins enn dagens RV770. Det skal heller ikke være planer om noen X2-versjon av det nye kortet, selv om ingen ting er offisielt utgitt fra ATI enda.

Det ble i samme stund nevnt at det ikke vil komme et RV740 uten kontakt for ekstra strømtilførsel, da de måtte klokket ned kortet for å få til noe slik.

RV790 først i bærbare maskiner

Versjonen for bruk i bærbare maskiner er allerede godt distribuert rundt om hos produsentene, og det er forventet maskiner fra Asus med den nye brikken i løpet av April måned.

Vi må legge vekt på at alt dette så langt kun er ubekreftede rykter. Vi vil komme tilbake til saken så fort det blir mer substans i dette.

(Kilde: Fudzilla.com)

annonse