Nyhet

Søndag braker det løs

Mobilmessen Mobile World Congress i Barcelona er mobilårets høydepunkt. Det har samlet seg opp mange rykter og forventninger om en rekke mobiler og nettbrett på ryktebørsen, og på Mobile World Congress åpnes slusene.

Messedørene åpnes på mandag, men allerede på søndag vil Nokia, Sony Ericsson og Samsung holde arrangementer. Amobil vil være til stede fra første stund, og vil selvsagt gjøre alt for å levere sniktitter og lanseringsnyheter på nye mobiltelefoner og nettbrett.

Men la oss først få en liten oversikt over hva vi kan forvente.

Android 2.4 Ice Cream

Google opererer med deserter i alfabetisk rekkefølge når det kommer til mobiloperativsystemet Android. Versjon 2.1 het Eclair, 2.2 het Froyo, 2.3 het Gingerbread og 3.0 fikk navnet Honeycomb. Imidlertid er Honeycomb bare beregnet på nettbrett eller mobiltelefoner med spesielt store skjermer.

Les sniktitt på Honeycomb »

Som neste mobilversjon ser det ut som Google vil lansere en versjon 2.4 som Ice Cream. Det er denne versjonen som kommer som neste i desertrekken, og som vi har et håp om å få se på under Mobile World Congress.

HTC Flyer

HTC planlegger fire nettbrett, om vi skal tro ryktene. Det er HTC Flyer vi vet mest om så langt, og det er den som er mest sannsynlig at vi får se på Mobile World Congress.

Likevel går det an å håpe på å få se noe bedre spesifisert.

Les mer om HTC Flyer »

HTC Saga

Vi har sett noen bilder av det som skal være HTC Saga. Det eneste man kjenner til om denne er at den består av et heldekkende deksel slik som HTC Legend og HTC 7 Mozart, og at fotografen skal ha sett telefonen med Android OS 2.2.

Om vi får se denne på Mobile World Congress hadde det vært trivelig om HTC hadde fått inn Android OS 2.3 i stedet.

Se de nyeste bildene av Saga

Huawei Ideos X3

Ideos X3 skal være en rimeligere modell av U8800, også kalt Ideos X5.

Les testen av U8800 »

Ideos S7 Slim

Det vi vet om denne er at det er en slags oppfølger til Ideos S7. Det er rimelig å anta at den er tynnere, og av bildet ser vi at enheten har fått et frontkamera.

Les sniktitt på Ideos S7 »

LG med 3D

LG har bekreftet at de vil vise frem en telefon med 3D-skjerm som du ikke trenger 3D-briller for å utnytte.

Les mer om LGs 3D-telefon

Les om hvordan brillefri 3D fungerer

Nokia N9

Fra Nokia har det lekket tre telefoner det er nærliggende å forvente å se i Nokias messebod. Det er Nokia N9 som har mest fartstid på ryktebørsen.

N9 skal være Nokias første enhet med Meego som operativsystem. Ryktet strider dermed litt med dagens melding om at Meego ligger et sted lenger fram i tid.

Les mer om N9 »

Nokia X7-00

Det har lekket mange bilder av X7-00. Her er det Symbian^3 under panseret. Ryktene sier at telefonen skal ha AMOLED-skjerm og åtte megapikslers kamera med dobbel LED-fotolampe.

Les mer om X7-00 »

Nokia E6-00

E6-00 ser ut til å få samme formfaktor som E71 og E72, men i motsetning til disse finner vi etter alt å dømme en trykkskjerm i Nokias nye fulltastaturmobilen.

Kameraet skal knipse i åtte megapikslers oppløsning og et LED-fotolys er på plass.

Les mer om E6-00 »

RIM Blackberry Storm 3

Blackberry Storm 3 er foreløpig også kalt Monaco eller Monza. Denne skal være utstyrt med en prosessor på 1,2 GHz. Skjermen skal være 3,7 tommer stor med en oppløsning på 800 x 480 piksler.

Telefonen skal støtte grafikkstandarden Open GL ES 2.0, slik at relativt avansert grafikk kan kjøres.

Kameraet skal ha fem megapikslers oppløsning, og batteriet skal ha en kapasitet på 1230 mAh.

Les om Blackberry Storm »

Samsung Galaxy Tab 2

Galaxy Tab 2 er delvis bekreftet. Nettbrettet skal ha Samsungs nye Super AMOLED Plus-skjerm, sannsynligvis på rundt ni tommer i størrelse. Det har også vært snakk om Nvidias Tegra 2-plattform.

Les mer om Galaxy Tab 2

Samsung Galaxy S 2

Det ryktes om at en oppfølger av Galaxy S vil være basert på Samsungs Hummingbird-prosessor eller Nvidias Tegra 2-plattform med en tokjernet ARM Cortex A9-prosessor.

Skjermen vil ifølge ryktene være av Super AMOLED Plus-teknologien og operativsystemet skal være Android 2.3 Gingerbread.

Det er usikkert om Galaxy S-oppfølgeren vil ha LTE-funksjonalitet.

Les mer om Galaxy S-oppfølgeren?

Sony Ericsson Xperia Duo

Oppfølgeren til Xperia X10 mini pro har foreløpig fått navnet Xperia Duo.

Man antar at telefonen er drevet av en 800 MHz Qualcomm MSM7230-prosessor. Skjermen skal måle tre tommer og ha oppløsningen 320 x 480 piksler, og kameraet skal knipse i fem megapikslers oppløsning.

Operativsystemet skal være Android OS 2.3 Gingerbread.

Les mer om Xperia Duo »

Sony Ericsson X12

Sony Ericssons X12, eller "Anzo", ser ut til å bli en skikkelig toppmodell. På ryktebørsen er det snakk om emn 4,3 tommers skjerm, HDMI-utgang og HD-kamera. Oppløsning på videofilming skal visstnok være full HD, altså 1080p.

Android-versjonen er ifølge ryktene 2.3 Gingerbread.

Les mer om X12 »

Sony Ericsson X7 og X7 mini

Ryktene vil ha det til at dette er Sony Ericssons Windows Phone 7-satsing. Ifølge ryktene snakker vi om 8 og 10 megapikslers kamera, 1,2 og 1 GHz Snapdragon-prosessorer og 4,3 og 3,5 tommers skjermer for henholdsvis Xperia X7 og Xperia X7 mini.

Les mer om Sony Ericssons angivelige Windows Phone 7-mobiler »

Apropos Sony Ericsson gleder vi oss også til å se på Playstation-mobilen, Xperia Play.

Les også
Bli med på mobilmesse!
Les også
Ny Doro til bestemor
Les også
Dato klar for ny Galaxy S
Les også
Se så rask den er
annonse