Tek.no

Nyhet

Apple TV blir overflødig?

Ole Martin Buene
5 Nov 2007 10:12

En av de mindre profilerte, men desto større nyhetene i Leopard, er Front Row. Og mens den forrige versjonen var mer røff rundt kantene og skjult i biblioteket, ser den nye ut som en kopi av systemet til Apple TV - og har fått sin helt egen plass i Programmer-mappen.

Spiller alt

Du kan spille av alt media-innholdet ditt i Front Row, inkludert streaming fra andre maskiner i nettverket. I tillegg kan du bruke den som DVD-avspiller, noe som ikke Apple TV kan. Og som om ikke det var nok, spiller den også av filmer i .AVI-formatet hvis du installerer

tidligere omtalte Perian

- som også utfører mirakler i Quicktime.

Det kan virke som om Apple TV nå blir mindre attraktiv, på grunn av sine lagringsbegrensninger og mangel på DVD- og .AVI-avspilling. Du kan for eksempel plukke opp en Mac mini til 5000 kroner i stedet og koble til TV-en. Da har du en komplett Mac og et fullgodt alternativ til Apple TV - med DVD-avspilling.

Nye Front Row er inkludert i Leopard og fungerer således på alle Mac-er - også med Apple Remote for de maskinene som støtter dette. Personlig er jeg rett og slett svært begeistret for denne forbedringen.

Test kommer snart

Vi er i gang med grundig testing av det nye operativsystemet fra Apple, og kommer tilbake med en artikkel om forbedringene i forhold til OS X 10.4, Tiger.

Få med deg alle våre Mac-saker på temasidene.

Les også
Apple bekrefter diskproblemer
annonse

Les også