Til hovedinnhold

Dårlig start for Dells mobiler

Dell ville følge i Apples fotspor og hadde store planer om å gjøre inntog på mobilmarkedet med noen såkalte Iphone-konkurrenter.
Det ble imidlertid en laber start for Dell. Etter å ha vist fram prototyper av sine mobiler, har de fått tilbakemeldinger om at de rett og slett ikke skiller seg nok ut, ifølge Appleinsider.com.

I tenkeboksen

Analytiker Shaw Wu skriver i en rapport at Dells mobilmodeller, som skulle komme både med Windows Mobile og med Android, ikke har imponert mobiloperatørene som har fått se på dem. De er visst for kjedelige og mangler det som skal til for å skille seg ut i et allerede tøft mobilmarked.

Dermed revurderer Dell planene om å lansere sine første mobiltelefoner. De går heller tilbake til tegnebordet for å prøve å komme opp med noe som virkelig skiller seg ut.

Mobiloperatørene vil ifølge rapporten enten ha mobiler som kan selges for 1 krone med abonnement, eller mobiler som sørger for de store overskriftene og kanskje tiltrekker seg kunder fra rivaler, sånn som Iphone 3G og Blackberry Storm.

Dårlige tider

At Dell tenker seg godt om før de kaster seg ut i mobilmarkedet, er kanskje ikke så rart. Forrige uke fortalte Sony Ericsson at mobilsalget deres faller 50 prosent fra forrige kvartal. Bare overgått av Palm som varsler en salgsnedgang på hele 72 prosent.

I tillegg har det lenge vært klart at mobilmarkedet sliter. Motorola klarer så vidt å holde hodet over vannet og selv markedsledende Nokia annonserte forrige uke at de må kutte ytterligere 1700 stillinger.

Nå spekuleres det i om at Dell kommer til å benytte seg av de dårlige tidene i mobilmarkedet til å alliere seg med en mobilprodusent som sliter. Kanskje er det et samarbeid med Palm som skal til for at Dell skal kunne lansere sine oppsiktsvekkende mobiltelefoner?

Mer om
annonse