Til hovedinnhold

BMWs nye elektriske Mini-konsept er usedvanlig klassisk

Mini
Vegar Jansen

Mini har flere ganger blitt vist fram som et elektrisk konsept, men det er kun eieren BMW som faktisk har en helelektrisk modell rullende rundt på veiene – da i form av den populære i3.

Interessant nok har denne BMW-en sitt opphav i det opprinnelige elektriske Mini-konseptet Mini E, som ble produsert i 600 eksemplarer for åtte-ni år siden.

Nå kommer nok et konsept fra den kanten, og denne gangen har de gått helt tilbake til Minis røtter og designen Alec Issigonis tryllet frem for snart 60 år siden.

Mini

Flere bilder finner du under artikkelen.

«The classic Mini Electric» skal vises frem på New York International Auto Show denne uken og er, som både navnet og bildene viser, en elektrifisert utgave av den klassiske Minien.

Konseptbilen kan kanskje være en liten drøm for de som kunne tenke seg en ekstra kompakt elbil med et ikonisk utseende, men den første skikkelige elbilen fra Mini vil utvilsomt ha mest til felles med den moderne varianten, som BMW viste oss bilder av i fjor høst.

Etter planen vil det ferdige produktet komme i handelen i 2019, nøyaktig 60 år etter at den den første Minien rullet ut fra fabrikken i England.

Og den vil altså snarere se slik ut:
De første bildene: Her er det nye elbilkonseptet til Mini >>>

(Kilde: Electrek)

annonse