Til hovedinnhold

De første bildene: Her er det nye elbilkonseptet til Mini

Det har allerede en god stund vært snakket om at Mini skal lansere en helelektrisk Mini-versjon i løpet av et par år, og nå er konsepttegningene klare.

– Et ikon for en ny tid

Konseptet gir et innblikk i hvordan den første serieproduserte helelektriske Minien kan se ut når den lanseres i 2019, skriver BMW Group i en pressemelding.

– I 1959 rullet den første Minien ut fra fabrikken i England, den ble et ikon over natten. Når den første helektriske Minien ruller ut fra fabrikken i Oxford i 2019, 60 år senere, blir den et ikon for en ny tid, sier Marius Tegneby, kommunikasjonsdirektør i BMW Group Norge.

Mini hadde allerede et elektrisk konsept for åtte år siden, kalt Mini E. Den ble produsert i 600 eksemplarer, og stort sett brukt som en del av BMWs Project i, som til slutt resulterte i utviklingen av BMW i3 og i8.

Det nye elektriske Mini-konseptet.

Tredørs Mini

Mini E var en konvertering av Mini Cooper, og hadde et batteri så stort som 35 kWh, mer enn de fleste førstegenerasjons elbiler med unntak av Teslas modeller. Batteriene i Mini E tok imidlertid plassen til baksetet, så bilen hadde bare to seter, og det ga en rekkevidde på opptil 250 kilometer under optimale forhold.

BMW sier ingenting om mulige spesifikasjoner på det nye elektriske Mini-konseptet, annet enn at det bygger på dagens kjernemodell med tre dører og Mini E, og at en del av elementene vil være 3D-printede.

BMW skal imidlertid vise frem konseptet på bilmessen i Frankfurt om bare en drøy uke, så det er ikke umulig at vi får vite mer da. I mellomtiden får vi kose oss med bildene, som viser en umiskjennelig Mini, men med litt mer moderne linjer og farger.

Se bildene i karusellen under.

annonse