Til hovedinnhold

Windows-mobilene får superkrefter

De nyeste Snapdragon-brikkene skal drive Windows Phone 8.

For å hindre en dårlig brukeropplevelse på undermotoriserte mobiler med Windows Phone 7 kom Microsofts operativsystem med krav til maskinvaren da det ble lansert for to år siden. I dag er det disse kravene og maskinvarestøtten som begrenser utviklingen. Neste generasjon Windows Phone vil sannsynligvis ikke få dette problemet.

Brikkeprodusenten Qualcomm er i dag eneleverandør av brikker til Windows Phone-enheter. Under Computex-messen i Taipei avslørte selskapet at de vil levere sine Snapdragon S4-brikker også for den kommende utgaven av Windows Phone.

Tilbakeblikk: Morgendagens mobilprosessor – 4 megapiksler, musikk, video og 3D (2004)

S4-brikkene er basert på Qualcomms nyeste prosessorarkitektur, Krait. I dag fins Krait-prosessorene kun i brikker med to prosessorkjerner. På grunn av den voldsomme ytelsen i hver av disse kjernene har Snapdragon-brikker med to kjerner vist seg å være veldig konkurransedyktige mot de heftigste systembrikkene med fire prosessorkjerner.

Mange ulike S4-modeller

Snapdragon planlegger et utvalg ulike varianter av S4-brikkene sine. Prime, Pro, Plus og Play er navnene de ulike seriene har fått. Plus og Play er tiltenkt mobiltelefoner, og Plus er den heftigste av de to variantene.

Qualcomm planlegger å slippe et utvalg forskjellige S4-brikker.

S4 Prime er beregnet på TV-er og kabelbokser. Snapdragon S4 Pro er laget for nettbrett og lette datamaskiner, som sannsynligvis vil kjøre ARM-versjonen av Windows 8, eller Windows RT som den nå er kjent som.

S4-brikkene som allerede er på markedet befinner seg i et utvalg mobiltelefoner og nettbrett. De kanskje mest kjente av dem er HTCs One S og Asus' Transformer Pad-nettbrett med 3G- og LTE-støtte.

Det ventes at Microsoft vil vise frem elementer fra Windows Phone 8 under en utviklerkonferanse i San Francisco den 20. juni.

Les også: Her er motorene i årets nye mobiler

(Kilde: theverge.com)

Mer om
annonse