Til hovedinnhold

Møt irivers 2007-modeller

Iriver har vært aktive på lanseringsfronten, og har vist frem hele seks nye mp3-spillere på kort tid. Blant nyhetene er en spiller dedikert til Walt Disney, nye Clix2 og en spennende armbåndsreim til S10.

Det er foreløpig uvisst hvor de nye mp3-spillerne vil slippes, og når de vil komme ut på markedet.

Clix2
Kanskje størst blant nyhetene er oppfølgeren til U10 og Clix; Clix2. Spesifikasjonsmessig er ikke forskjellene de mest oppsiktsvekkende, det er hovedsakelig utseendet som har fått et løft.

Spilleren har slanket seg kraftig, men strukket seg litt i lengden. Skjermen har holdt seg på 2,2 tommer, men er nå av typen ”AMOLED” som visstnok skal bedre ytterligere på bildekvalitet og lysstyrke.

Navigeringen skjer fortsatt gjennom deres ”D-click” system, der skjermen fungerer som en fireveis joystick. Et etterlengtet ønske er nå også oppfylt; spilleren fåes også med 8 GB minne, i tillegg til 2 og 4 GB.

Ellers har den holdt på de mange funksjonene Clix allerede har; FM-radio, diktafon, video- og fotovisning, 25 timers batteritid og den brede formatstøtten. Prisen skal i følge iriver være konkurransedyktig med andre generasjons iPod Nano.

W10
Den nye modellen W10 har innebygd Wi-Fi, og et posisjoneringsprogram som skal kunne fungere noe tilsvarende GPS. Med dette kan det virke som at iriver har beveget seg litt i retning håndholdte PC-er.

At spilleren kjører Windows CE, har PDF-leser, miniSD-kortspor, innebygd høytaler og en 3 tommers berørelsessensitiv bredskjerm, understreker kanskje også påstanden. Men det stopper imidlertid her. De gjenstående spesifikasjonene er et speilbilde av Clix2; 2, 4 eller 8 GB minne, FM-radio, diktafon, foto og videovisning og bred formatstøtte.

X20
Dette er nok en Clix2 -slektning, med identiske spesifikasjoner, om du ser bort fra at X20 i tillegg har et miniSD-kort spor, innebygd høytaler og et mer tradisjonelt navigeringsvis.

T50 & T60
Den nye T50 stiller med 1 GB lagring, 1-tommers fargeskjerm, FM-radio, diktafon, bred formatstøtte og 53 timer musikkavspilling på ett AA batteri. Om man ser på utseendet, er den identisk med T60. Forskjellen ligger i at T60 også kan fåes i 2 og 4 GB, og at den kjører på ett AAA batteri, som gjør at spilleren kun holder til 20 timers avspilling.

Mplayer
Denne spilleren er laget i samarbeid med Disney, noe som forklarer de klare likhetstrekkene med Mikke Mus. Navigeringen skjer gjennom ”ørene”. En simplere spesifikasjonsliste skal du også lete lenge etter; mp3-støtte, LED lys og USB 2.0 er det hele. Spilleren skal kunne fåes i 5 forskjellige farger.

Tilbehør: Gjør din S10 om til en klokke
Et fiffig tillegg om du skulle ha spilleren. Det er ganske enkelt ei gummireim du kan feste din S10 i. Og det ser slett ikke verst ut, utifra bildene å dømme. Hva det endelige navnet på tilbehøret blir er foreløpig ikke kjent.

(Kilder: dapreview, anythingbutipod, iriver)

annonse