Til hovedinnhold

Verdens beste spillmusikk?

Spillmusikk har betydd mye for mange, enten det er snakk om ukjente traller fra obskure utgivelser eller den superpopulære temamusikken til Super Mario. Vi har også sett verdenskjente band håndtere spillmusikk. Nine Inch Nails lagde i sin tid musikken til skytespillet Quake, og thrash metal-bandet Megadeth har tolket det ikoniske tittelsporet til Duke Nukem 3D.

Christopher Tin og hans bidrag til Civilization IV, låta «Baba Yetu», ble i fjor nominert til Grammy. I går ble det klart at den velkjente sangen faktisk vant kategorien sin. Dermed ble strategispillet det første TV-spillet til å vinne en pris i musikkbransjens mest prestisjetunge utdeling.

Sangen er en unik mikstur av ulike elementer, og sentrerer rundt et trommetema akkompagnert av Swahili-versjonen av bønnen Fader Vår fremført av Soweto Gospel Choir. Kategorien den ble nominert i heter «beste instrumentale arrangement akkompagnert av vokalister», og den slo blant annet ut «Based On a Thousand True Stories» av norske Silje Nergaard.

Civilization IV ble utgitt i 2005, og er ikke det seneste spillet i serien. Den æren skal Civilization V ha. Gamer.no sin spillanmelder Joachim Froholt likte sistnevnte kjempegodt, og har knapt vært mulig å kommunisere med siden det kom ut.

annonse