Til hovedinnhold

Vi har prøvd PlayStation-mobilen

– Dette er mitt stolteste øyeblikk i løpet av mine ti år i Sony Ericsson, sa Rikko Sakaguchi i Sony Ericsson under lanseringen av Sony Ericsson Xperia Play. Vi har tatt en nærmere titt på telefonen for å sjekke om den er noe å være stolt av.

Sony Ericsson har hentet varemerket PlayStation fra morselskapet Sony, og dermed vanker det ingen tvil om at dette er en telefon du skal kunne spille på. Legger du telefonen horisontalt og skyver opp skjermen, dukker det opp kjente taster fra PlayStation-kontrolleren. I stedet for styrepinnene er det to berøringsfølsomme flater i Xperia Play som skal gjøre samme nytten. Der du holder pekefingrene når du spiller finner du også to skuldertaster.

En egen spillbutikk er på plass.

Spill i Android

PlayStation-telefonen har Android OS 2.3 som operativsystem, og dermed er det mulig å laste ned en lang rekke småspill for trykkskjermen. Selskapet har lagt inn spillbutikken PlayStation Pocket der du kan handle spill som passer spesielt til Xperia Play i tillegg til en liten portal som serverer deg alle spill som bare fungerer med tasteløsningen i Xperia Play.

Det hele drives av en 1 GHz Cortex A8-prosessor basert på ARMv7-arkitekturen. Denne skal være klokket til 1 GHz. Vi opplevde ingen lugging i noen spill i løpet av vår tid med Xperia Play.

Skuldertaster for pekefingrene dine fins på toppen

Svært underholdende

I eksemplaret vi prøvde ut fant vi blant annet Asphalt 6 og Bruce Lee. Grafikken er helt i toppsjiktet i forhold til andre mobilspill. Siden Xperia Play også har en forholdsvis stor skjerm kan vi fint leve oss inn i spillet her.

Det vi likte best ved telefonen var imidlertid kontrollene. Det er gull verdt å kunne styre spillet med et velutviklet oppsett av taster i stedet for å knote på en trykkskjerm. Den faktoren bidro til at både Asphalt 6 og Bruce Lee er underholdende nok til at telefonen vanskelig kan legges fra seg.

Styreflatene ble vi ikke bestevenner med. Det er tydelig markert hvor midten og kantene er slik at du kan kjenne deg litt fram. Dersom du skal svinge til venstre, holder du tommelen din på venstre side av flaten. Skal du svinge litt mindre brått, flytter du fingeren litt nærmere midten.

Det hele høres vel og bra ut, men når sitter fastspent i en Porsche på vei inn i en tunnelvegg i full fart har du ikke tid til å finjustere på en berøringsoverlate. Det er ingen tvil om at vi liker styrepinnene fra Playstation bedre. Vi har imidlertid forståelse for at de ikke ville fått plass i Xperia Play.

I spillene vi prøvde holdt vi oss stort sett til tastene. Med en lengre tilvenningsperiode er det nok mulig å bli vant til styreflatene også, selv om vi ikke kom dit i løpet av våre minutter med Xperia Play.

Skyver du spillkonsollen sammen ser det ikke ut som noe annet enn en mobiltelefon.

...og når du ikke spiller

Xperia Play er i all hovedsak en underholdningsdings du har med deg overalt. Med Android 2.3 i bunnen og det meste av mobilteknologier du kan få bruk for er det imidlertid neppe mye i veien for å bruke den som en mobiltelefon.

Lese e-post, surfe på nett ved hjelp av raske internetteknologier og spille av musikk og video er en liten liste over hva Xperia Play også kan. Vi ser frem til å teste telefonen for å se nærmere hvordan spilltelefonen fungerer i vanlig bruk, men i løpet av vår tid sammen med Xperia Play fant vi ingen åpenbare tegn til at den kommer til kort.

Sony Ericsson sa under lanseringen at shippingen av Xperia Play starter i mars, imidlertid i en peropde eksklusivt til USA via operatøren Verizon. Når telefonen kommer til resten av verden er uvisst, men forventningene Sony Ericsson plantet under pressekonferansen var heller før enn siden.

annonse