Tek.no

Nyhet

Dyr mini-PC fra Nokia

27 Aug 2009 10:00

Nokia offentliggjorde mandag denne uken sin nye mini-PC. En maskin som det har florert rykter om i lengre tid. Det er i hvert fall tydelig at finske Nokia tar et steg videre med Booklet 3G, som maskinen heter.
Den setter også en ny standard for såkalte minimaskiner. For selv om noe kan sammenlignes med dagens små maskiner, som blant annet prosessoren Intel Atom, overgår den også en del av det. Det viser også prisen som skal ligge godt over det som er vanlig for minimaskiner.
Dobbel pris
Ifølge nettsiden Netbooknews.de har en kilde hos Nokia avslørt at prisen vil ligge rundt 799 dollar. Det betyr blant annet mer en doble prisen av hva en Asus EEE PC 1000HE kan kjøpes for hos Amazon.
Den prisen vil nok også føre til at vi kommer opp i 6 000 – 7 000 kroner i det norske markedet. Dette vil det for øvrig komme mer informasjon om under neste ukes Nokia World, der Mobilen.no er på plass.
Ingen minimaskin
Hos Nokia forklarer de at Booklet 3G ikke er noen netbook, som disse små maskinene ofte kalles.
- Booklet 3G er ingen netbook, sier Oskar Södergren hos Nokia til svenske Mobil.
Selv om navnet og størrelsen fort kan hengi tankene til de billigere rivalene er det vanskelig å ikke følge Nokia på resonnementet. Det er tross alt inkludert både 3G, ringemuligheter, GPS og en batteritid på 12 timer. Da har dagens minimaskiner lite å stille opp med. 
Du kan også lese mer om den lille Nokia-maskinen hos Nokia.

Les også
Se Samsungs nye raring
Les også
Nokia lanserer mini-PC
annonse

Les også