Nyhet

Nokia lanserer mini-PC

Maskinen er utrustet med den samme prosessoren som vi finner i de fleste maskiner i det såkalte Netbook-kategorien. Det betyr at den har en Intel Atom-prosessor. Vekten er 1,25 kilo, og tykkelsen bare drøyt to cm. Skjermstørrelsen er nokså standard for klassen, men sine 10 tommer.

Tolv timer aktivitet

Men det som imponerer mest når vi leser spesifikasjonene er batterilevetiden. Nokia hevder nemlig at denne maskinen skal kunne surre og gå i 12 timer på en ladning. Det vil i tilfelle være en så kraftig forbedring i forhold til konkurrentene at det synes for godt til å være sant.
Maskinen har et chassis i aluminium, og er selvsagt proppet med trådløs teknologi. Det skulle bare mangle, når det står Nokia på produktet. Innbygget GPS er det også, og selvsagt er ovi-maps på plass så PC-en kan fungere som en kjempediger GPS i bilen.
Ovi on board
Nokia legger ikke skjul på at de med denne maskinen vil fokusere på sine mange Ovi-tjenester.
- Stadig flere ønsker å kombinere kraftfullheten ved en PC med fordelene av mobilitet, sier Klas Ström, produktsjef i Nokia Skandinavia. - Nokia Booklet 3G er et naturlig steg videre for oss. Nokia har en lang og rik tradisjon innen mobilitet, og med enestående batterikapasitet, lekker utforming og enkel oppkobling hele døgnet, byr vi med denne mini-PC-en på en appellerende pakke. Vi vil gjøre PC-en mer sosial, mer nyttig og mer personlig, heter det i en pressemelding.
Har du en Nokia-telefon vil du selvsagt kunne bruke Ovi-suite for å synkronisere mellom telefon og Booklet 3G.

Nokia World

Foreløpig er det begrenset med informasjon om den nye Booklet 3G, men Nokia lover å komme tilbake med informasjon om detaljerte spesifikasjoner, tilgjengelighet og pris når maskinen presenteres under Nokia World i Stuttgard 2. -3. september.  Der vil også Mobilen.no være til stede.

Les også
Vi har prøvekjørt Nokia Booklet 3G
Les også
Fargerikt nytt fra Nokia
Les også
Dyr mini-PC fra Nokia
Les også
Fargerik musikkmobil fra finnene
Les også
Hete rykter og kule bilder
Les også
Office på Nokia neste år
Les også
Sony Ericsson med Mini-PC?
Les også
Rykter om miniversjon av Nokia N97
annonse