Dell kommer med Linux

Dell Precision Workstation 
(Bilde: Dell)

Dell har på sin amerikanske nettside annonsert at selskapet nå samarbeider med Novell for å levere SuSE Linux forhåndsinstallert på Dell-PC-er.

Operativsystemet vil bli valgbart på stasjonære OptiPlex- og Precision-maskiner og den bærbare Latitude-serien. Dell er også klar over at mange foretrekker ulike Linux-distribusjoner, og selskapet undersøker nå muligheten for å sertifisere maskinene for andre Linux-distribusjoner.

Denne endringen i politikk fra Dells side kommer etter at de har hatt IdeaStorm i drift i en uke. IdeaStorm er et initiativ der brukerne kan foreslå ideer til Dell, og Dell har benyttet tilbakemeldinger de har fått her til å begynne å forbedre seg.

Tidligere har Dell bare levert klient-maskiner med Microsoft-programvare eller FreeDOS forhåndsinstallert, og dette er første gang Dell vil sertifisere klientmaskiner til Linux-bruk.

Uten ekstra programvare

Et annet alternativ mange brukere har ønsket seg, er å kunne få datamaskinen levert uten mye ekstra programvare. Dell vil utvide dette alternativet som i dag bare finnes på XPS-maskiner, og gjøre det mulig å få datamaskiner levert nesten uten programvare installert.

Dell spesifiserer at man i dag kan velge "Avvis" på lisensavtaler på forhåndsinnstallert programvare, og den nevnte programvaren vil deretter fjerne seg selv fra systemet.

Det er uklart nøyaktig når noen av disse alternativene vil bli tilgjengelige på Dell-maskiner i Norge.

(Kilde: Dell)

Les også
Dell PC-er uten "bloatware"
Les også
Dell selger Ubuntu Linux
Les også
Nero-beta for Linux sluppet
Les også
Dell PC-er med XP likevel
Les også
XO-systemet slippes fritt
Les også
Linux inn i varmen hos Dell
Les også
Billigste Dell-maskin hittil
Les også
Tar i bruk 1 TB-disk
Les også
Første BIOS med åpen kildekode
annonse