Til hovedinnhold

AirPods Max-eiere klager på underlig feil

Får kondens i ørene.

Donald Filimon
Niklas Plikk

Helt på tampen av 2020 slapp Apple sine nye, kjempedyre hodetelefoner, kalt AirPods Max. Til tross for at de koster dobbelt så mye som mange andre knallgode hodetelefoner - nesten 7000 kroner - har flere brukere nå begynt å melde om en ganske underlig feil, melder Forbes.

I flere tråder på diskusjonsforumet Reddit, samt på Apples egne supportforum, klager brukere på at de opplever at det dannes kondens på innsiden av klokkene. Det skal være snakk om såpass mye vann at det kommer inn i selve høyttalerelementene, og gjør at sensoren som skal gjenkjenne om du har hodetelefonene på eller ikke, fusker.

En av dem som klager er Donald Filimon, som har lagt ut en rekke bilder på Twitter:

So, uhh... my AirPods Max form condensation after extended use. They’ve never been used in any humid environment. T… https://t.co/kEkIi3rp4O

– Jeg har akkurat samme problem. Jeg bor i Bradenton, Florida, og jobber i et kontor og hadde mine AirPods Max på i 2,5 timer. Jeg åpnet dem tilfeldigvis opp da jeg rengjorde øreputene, og oppdaget masse kondens på innsiden av klokkene. Og det er så rart, for jeg har så vidt beveget på meg. Jeg ble skikkelig satt ut, skriver én bruker på Reddit, som raskt får støtte fra en annen bruker med lignende problem.

After @donaldfilimon twitted about condensation in his AirPods Max after long use, I checked mine. This pics are ta… https://t.co/jzXkU9M5kt

Mulig teori

En av teoriene blant de utsatte brukerne er at det er Apples materialbruk som kan være årsaken til at det dannes kondens på innsiden. Klokkene er nemlig laget av aluminium, i stedet for plast, slik de fleste tilsvarende hodetelefoner er. Det gir dem definitivt et eksklusivt og lekkert utseende, men aluminium er mindre isolerende enn plast. Dette skal, angivelig, gjøre at varmen som bygger seg opp fra å bare ha hodetelefonene på over lengre tid, fører til kondens.

– Skulle denne teorien være korrekt er det ingen enkel måte å fikse problemet på. Det kan også være grunnen til at nesten samtlige konkurrenter bruker plast i stedet, skriver Forbes.

Ikke feil i vårt eksemplar

Apple har ikke gitt noen offisiell uttalelse i forbindelse med kondensproblemene ennå. Vi har bedt om en kommentar, men ikke hørt noe fra dem ennå. Vi oppdaterer saken skulle det dukke opp.

Vi merket for øvrig ikke noe av kondens i vårt testeksemplar heller, så det kan hende det er en produksjonsfeil i enkelte enheter som har ført til problemene.

annonse