Nyhet

SMS Mamma legges ned

Amobil har i lengre tid tilbudt sending av SMS over lynmeldingstjenesten MSN Messenger gjennom leverandøren apparat.no. Dette har gjort det enkelt og billig å sende SMS når du sitter foran PC-en.

Nå tar imidlertid moroa slutt for 3200 brukere av Amobils tjeneste SMS Mamma. Norske operatører setter nemlig en stopper for dette ved å gjøre det vanskeligere å sende såkalte bulk-meldinger fra utenlandske operatører. SMS Mamma bruker en operatør i Kroatia for å sende teksmeldinger på denne måten. 

For øyeblikket er derfor tjenesten ustabil, men tjenesten vil være åpen for eksisterende kunder en periode fremover, slik at du kan få brukt opp det du har ladet inn på kontoen din tidligere. SMS Mamma stenges inntil videre for nye kunder, og det blir ikke lenger mulig å lade opp kontoen.

- Ikke tilfeldig

Ifølge August Z. Flatby i apparat.no mener at det ikke er tilfeldig at dette ikke er like enkelt som før. 

- Dette er en bevisst strategi fra de norske operatørene, sier Flatby. 

- Forhindrer uønskede meldinger

Netcom vedkjenner at de prøver å sette en stopper for bulk-meldinger fra utlandet. Målet med dette skal være å forhindre reklamemeldinger eller såkalt "spam".

- Bulk-meldinger fra utenlandske aktører er ofte såkalt spam sendt av ymse kvalitet og som kan tikke inn på mobilen når som helst på døgnet. Ved å ikke godta slike meldinger kan vi få kontroll på hvilke meldinger kundene skal kunne motta, sier Marius Halle, tjenesteansvarlig i Netcom.

Videre forklarer Halle at aktørene som spesialiserer seg på bulk-meldinger tar lite betalt og dumper meldinger inn på Netcoms nett uten at Netcom kan få betalt for trafikken. Det hele unner altså Netcom økonomisk.

Vurderer relansering

Apparat.no sier at de vurderer å relansere tjenesten gjennom avtaler med norske operatører. Da kommer imidlertid meldingene til å koste litt mer. 

(Kilde: pressemelding)

Les også
Vil ha SMS-skatt
Les også
Nå kan du sende SMS mens du flyr
Les også
Talkmore inkluderer 150 SMS
Les også
Sender aldri SMS
Les også
Djuice-SMS blir gratis
Les også
Fastpris på SMS fra Telenor
annonse