Til hovedinnhold

Apple: - Makan til frekkhet

Er dette et kundehåndteringssystem eller en mp3-spiller?

Det New Zealand-baserte selskapet Orbitcoms har tirret på seg Apples advokater. Stridens kjerne er en liten "i" og en stor "P".

Orbitcoms har nemlig lyst til å kalle et nytt program "iPop", noe Apple liker særdeles dårlig. Det ligner nemlig for mye på "iPod".

Apple har to ganger klaget på navnevalget, og Orbitcoms har endret navnet fra "iPop" til "Orbitcoms iPop". Dette er imidlertid ikke nok for Apple. De krever at Orbitcoms gir opp navnet iPop fullt og helt.

Like i navnet
At navnet har likheter med Apples mp3-spillere er det ingen tvil om. Men det er stort sett alt.

Apples iPod spiller musikk. Orbitcoms iPop, hold deg fast, fungerer med Microsofts Dynamics CRM (customer relations management), og lar brukere kombinere sine CRM-systemer med telefonisystemer, og det kan vise informasjon om innringeren når telefonen ringer i bedriften.

Navnet kommer ifølge Orbitcoms av at kundeinformasjon ("i") "popper" opp på skjermen når det ringer.

Ikke avgjort
Orbitcoms har ennå ikke avgjort hvordan de vil forholde seg til Apples søksmåltrussel. Apple har i kjent stil nektet å kommentere saken overfor pressen.

Det er uansett ingen tvil om at kunder som er ute etter en mp3-spiller vil bli svært skuffet om de ved en feil kjøper iPop i stedet for iPod. Men hvor stor faren er for at dette skal skje er, kan muligens diskuteres.

(Kilder: Computerworld.no, Macworld.co.uk)

annonse