Til hovedinnhold

Twitter er rekordpopulær

Tall for mars fra selskapet Comscore viser en økning på 131 prosent sammenlignet med februar for mikrobloggtjenesten Twitter. Tjenesten hadde 9,3 millioner besøkende i mars.

Analytikere mener veksten først og fremst skyldes at omtale om tjenesten i media har i det siste vært mer enn vanlig. Twitter blir mye brukt til formidling av nyheter og for meningsytringer.

Flere aktører har også vist interesse for oppkjøp av Twitter, blant annet Google og Facebook.

Ikke bare moro

Populariteten har også ført til at nettstedet blir mer interessant for angripere. Twitter har i det siste blitt angrepet av en orm som har generert flere titalls tusen spammeldinger og har tatt over minst 190 Twitter-kontoer.

Ormen Stalkdaily ble ifølge nettstedet PC World.com laget av 17 år gamle Mike Mooney. Ormen begynte å spre seg forrige helg, og Twitter har jobbet med tiltak som skal begrense omfanget, men problemet er at ormen gjennomgår mutasjoner.

Tiltak mot ormen

Ifølge sikkerhetseksperter kan denne aktuelle ormen unngås ved å ikke klikke på lenker som inneholder ordene "Mikeyy" eller "Stalkdaily." Videre oppfordrer ekspertene til bruk av programmer som Twhirl eller Tweetdeck, dvs i stedet for en nettleser når de bruker Twitter.

Dersom Twitter-kontoen din allerede er infisert, kan du logge deg ut av Twitter, slette midlertidige filer (cache) i nettleseren din og dekativere Javascript. Deretter kan du logge deg inn igjen og slette meldinger som inneholder ordet "Mikeyy". Til slutt kan du aktivere Javascript igjen, og sett gjerne et nytt passord.

Logg deg ut igjen og bruk et program i stedet for en nettleser når du bruker Twitter.

(Kilder: Informationweek, PC World.com)

annonse