Nerdene får sin egen dag

Hos Svenska Tekniska museet er planleggingen bare så vidt kommet i gang, men det er helt klart at nerden får sin egen dag. Museet har hatt stort fokus på IT, og har akkurat avlsuttet sitt semninar om IT-historien.
Årets nerd
Roxane Pisarska er informasjonsansvarlig ved Tekniska Museet, og selv om ikke alt er på plass, mangler det ikke på ideer.
- Vi har mange ideer vedrørerende dette arrangementet, og akkurat nå holder vi på å diskutere ulike alternativ. Vi vil for eksempel invitere noen nerder til å holde egne visninger og foredrag på museet. Vi vil også dele ut en pris til Årets nerd, sier Pisarska til Teknofil.
Roxane Pisarska har også definisjonen på en nerd klar.
- En nerd er en ildsjel med stor interesse for et spesielt felt. Det er en brennende interesse som ikke holdes i live gjennom ønsket om å tjene penger, men en ren tørst etter kunnskap, oppsummerer Pisarska.
- Nerdene skal få være stolte av sin egen kultur og den enorme kunnskapskilden de har, sier museumsdirektør Ann Folin.


Norsk entusiasme
Kommunikasjonssjef, Kathrine Daniloff, ved Norsk Tekniske Museum blir tatt litt på sengen da Teknofil ringer, men bryter ut i umiddelbar entusiasme over ideen.
- Nei, så kult. Det er jo så mange muligheter. Dette er noe vi har tenkt på, vurdert tanken om å gjøre noe i den gaten, men ikke noe vi har planlagt. Du skal ikke se bort i fra at noe tilsvarende kan skje her også. Det er en veldig god idé, sier Daniloff til Teknofil.
Mye moro i sommer likevel
Det er imidlertid mye annet du kan oppleve som teknofil på Teknisk Museum i sommer, og programmet om ID-tyveri er nok meget interessant. Det er også utrolig morsomt og lærerikt å programmere robotene, både for barn og voksne. Historien om telefoni fra Bell og frem til dagens mobiltelefoner burde sikkert også interessere mange. Du kan lese hele sommerprogrammet til Norsk Teknisk Museum her

Les også
Har du en slik skriver?
Les også
Slik blir jobben morsommere
Les også
DVD-Jon satser for fullt
Les også
Sommerklær for teknofile
Mer om
annonse