Til hovedinnhold

AMD frigir kode

AMD fortsetter å støtte utviklingen av frie og åpne drivere for sine skjermkort

Allerede i juli mottok utviklere fra Novell og Red Hat 650 sider med dokumentasjon fra AMD angående 3D-aksellerasjonen i R600- og R700-serien skjermkort. Dette betyr at siden sommerferien har nevnte utviklere, under en NDA (Non-Disclosure Agreement), jobbet med støtte for 3D-aksellerasjon av skjermkort fra HD2000- til HD4000-serien skjermkort i åpne drivere.

Dokumentasjonen ble så sendt til AMDs juridiske avdeling hvor den har blitt – til nå. AMD har endelig annonsert at dokumentene gitt til overnevnte utviklere i juli, skal bli offentlig tilgjengelig om ca. en måned. Som et tegn på alvor har AMD nå gitt ut koden som har vært i utvikling siden juli, samt mikrokode for nevnte skjermkort.

Koden trenger fortsatt å gjennomgå ordentlig testing før den blir en del av de åpne driverne, men forhåpentligvis vil dagens skjermkort fra AMD være støttet ut-av-esken i de fleste Linux-distribusjoner i andre halvdel av 2009, og det inklusiv 3D-aksellerasjon.

Dokumentasjon

Med dokumentene som blir utgitt om ca. en måned har AMD gitt ut dokumentasjon som lar hvem som helst lage drivere med støtte for 3D-aksellerasjon med alle skjermkort fra AMD. Dokumentasjon angående Crossfire og UVD2 vil forhåpentligvis bli tilgjengelig for alle iløpet av året som kommer. Når det gjelder UVD(1), brukt i R600-serien skjermkort, vil dokumentasjon aldri bli tilgjengelig grunnet juridiske restriksjoner i forhold til DRM-implementasjonen i UVD.

(Kilde: Phoronix)

Mer om
annonse