Tek.no

Nyhet

Disse PC-ene takler Chrome OS

29 Jan 2011 06:33Først publisert 7 Des 2009 18:00
annonse

Nesten alt Google gjør blir en snakkis, og er du er litt over normalt interessert i datamaskiner vet du kanskje sånn sett at det i 2010 kommer til å bli mye babling - ikke minst om Google Chrome OS. Dette lettvektsoperativsystemet, som hovedsaklig er myntet på portable enheter med nettforbindelse, har potensiale til å forandre måten vi bruker internett og nettbasert lagring.
Les også: Slik blir Googles operativsystem
Selv om Chrome OS etter planen ikke skal lanseres før mot slutten av neste år er interessen høy, ikke minst for alle som har en minibærbar. Google er nemlig svært strikte i forhold til hvilken maskinvare som støttes, og selv om den åpne kildekoden betyr at vi nok med tiden finner operativsystemet kjørende på de merkeligste konfigurasjoner, er det jo kjekt å kunne vite allerede nå hva slags maskinvare som takler Chrome OS (som den er).
På utviklersiden for Chromium OS har de derfor nå fått opp en liste med litt over tjue maskinvarekonfigurasjoner som er testet, og flere vil nok komme etter hvert. Listen beskriver hvilken datamaskin som er testet, og hva som eventuelt ikke virker. Her finner vi kjente modeller fra blant annet Asus, Acer, Toshiba, Lenovo og Packard Bell.
Listen finner du her.
I hovedsak ser det ut til å være problemer med trådløse nettverkskort fra Broadcom - men disse kan i de fleste tilfeller byttes ut av en hendig person. Av andre ting rapporteres det om trøbbel med minnnekortleser, grafikkløsninger og viftestyring.

Les også
Slik blir Google Chrome OS
annonse

Les også