Til hovedinnhold

IKT-Norge beklager

Mandag publiserte vi en artikkel som forteller om refleksjoner fra Per Morten Hoff, Generalsekretær i IKT-Norge. Han mente videre utbygging av bredbånd risikerer å bli stoppet i Norge, dersom et nytt forslag fra Vegdirektoratet når frem.

Kjell Bjørn Vinje, Pressesjef, Statens vegvesen mener Hoffs artikkel gir et feil inntrykk av saken. Nå viser det seg at forslaget fra Vegdirektoratet ikke er så ille som IKT-Norge lot det høres ut som. Hoff har nå slettet nettsiden som var kilden til vår artikkel, og beklaget saken.

Utgangspunktet for saken er at IKT-Norge vurderte et nytt forslag fra Vegdirektoratet til graveforskrift i Vegloven slik at det ville bli for kostbart for mange. IKT-Norge skal ha basert vurderingen helt og holdent på utregninger fra Energi Norge, og uten å kvalitetssikre utkastet.

Hoff har i en e-post til Samferdselsdepartementet innrømmet at hans tøffe kritikk mot Vegdirektoratet er forfeilet, og han beklager kritikken. Han presiserer at IKT-Norge ikke er fornøyd med alt i utkastet, men mener kritikken var alt for krass, og han beklager IKT-Norge har gått ut med saken før den var offentlig. IKT-Norge har i skrivende stund ikke publisert beklagelsen offisielt på sin nettside.

For ordens skyld, selve forslaget til graveforskrift ligger nå til politisk behandling i Samferdselsdepartementet.

(Kilder: Kjell Bjørn Vinje, Pressesjef, Statens vegvesen Vegdirektoratet, og Per Morten Hoff, Generalsekretær IKT-Norge)

annonse