Til hovedinnhold

– Wii U er slappere enn Xbox 360 og PS3

Utviklere som angivelig har jobbet med konsollen mener den ikke holder tritt.

Det er vanskelig å ikke tolke Wii U som Nintendos forsøk på å karre seg inn i markedet for voksne kjernespill igjen, etter at deres seneste stuekonsoller blant annet har vært for slappe til gi en lignende grafisk opplevelse som Xbox 360 og PlayStation 3. De første utviklerne som fikk slå klørne i spillmaskinen kalte den markedets sterkeste spillkonsoll, noe nyere rapporter er uenige i.

Industrygamers, som er kjent for sine tette bånd med spillbransjen, har pratet med en rekke anonyme utviklere som utvikler til Wii U per dags dato. De virker smått skuffet av ytelsen dens.

– Nei, den er ikke på samme nivå som PlayStation 3 eller Xbox 360. Grafikken er simpelthen ikke like kraftig, forteller en til nettstedet.

En annen utvikler fra et større selskap skal ha sagt seg enig:

– Det stemmer at den ikke produserer like bra grafikk som PlayStation 3 og Xbox 360. Den har ikke like mange shadere og er ikke like kapabel. Den gjør selvsagt noen ting bedre, men det er stort sett som følge av at den er av nyere og mer moderne design, men den greier ikke å holde tritt jevnt over.

Styreflate til besvær

Vi har tidligere skrevet om innledende problemer med maskinens alternative styrespaker, som er bygd rundt en berøringsskjerm, og denne håndkontrolleren skal visst fortsatt by på hodebry ifølge utviklerne nettstedet har snakket med.

– Problemet med berøringskontrolleren er at du bare kan bruke én, og at den ikke engang er helt uavhengig. Selve konsollen må være påskrudd og du må være innen rekkevidde av den. De andre styrespakene er bare Wiimote-er eller andre typer Wii-kontrollere. De forandrer kanskje utseendet eller formen litt, men det er den samme spaken inni, berettet visst en.

Sonys nylige håndholdte konsoll PlayStation Vita kan også kobles sammen med PlayStation 3, og denne kombinasjonen skal visst være vel så effektiv som Nintendos duo ifølge ett av intervjuobjektene:

– PlayStation 3 og Vita kan gjøre alt Wii U-en er i stand til, og mer.

Nintendo har foreløpig ikke uttalt seg om saken.

Les også: Vi har prøvd Nintendo Wii U!
Les også: Nintendo har en verktøyspakke klar for Wii U-utviklere

annonse