Se Mythbusters førsøke å knuse Doom-myten

Kan man egentlig drepe monstre når man bærer ni våpen?

Det legendariske skytespillet Doom imponerte spillerne med realistiske, tredimensjonale verdener og monstre som nesten virket som de skulle komme kravlende ut av skjermen. Så virkelighetsnært var det, at spillet skapte sjokk og avsky blant foreldre.

Husker du dette? Foto: Fedrelandsvennen

Men når alt kommer til alt er ikke Doom et veldig realistisk spill. Sånn utenom det faktum at du bekjemper zombier og demoner på Mars, har det mange usannsynlige elementer. Ta for eksempel helsepakkene du plukker opp, og som umiddelbart helbreder skader du har blitt påført.

Det hadde vært veldig greit å ha i virkeligheten også.

Trailer for Mythbusters Video Game Special.

Mythbusters knuser spillmyter

Nå har Discovery-showet Mythbusters tatt for seg et annet Doom-element, for å sjekke hvor realistisk det er. I Doom og mange andre skytespill av samme sort plukker du opp stadig flere våpen, og utover i spillet er du et vandrende arsenal med alt fra hagler til rakettkastere i ryggsekken.

Men hvor sannsynlig er det egentlig at det ville fungert? Mythbusters-gjengen har testet saken. De har satt sammen et Doom-aktig miljø i virkeligheten, fylt det opp med våpen, helsepakker og «zombier», og prøver å slåss seg gjennom.

Første gangen de løper gjennom nivået bærer de bare ett våpen av gangen. Neste gangen tar de vare på alt, slik som en ekte Doom-soldat gjør. Da blir ting betraktelig tyngre – for Mythbusters-vertene Jamie og Adam, i alle fall. Når de får en profesjonell til å ta jobben, blir resultatet litt annerledes.

Vi skal ikke røpe om «myten» blir knust eller ikke.

Forsøket på myteknusing er en del av en spesialepisode om videospill, som også tar for seg spill som Fruit Ninja. Her er et lite segment, der Doom-utvikler Tim Willits lager en Doom 3-versjon av Mythbusters' Doom-løype hos Discovery.

Hele episoden kan kjøpes på Google Play, men den er ikke tilgjengelig i Norge. Den har selvsagt blitt lastet opp på Youtube av tilhengere, og du kan se den der om du ikke gjør noe av lavere oppløsning.

Glad i myteknusing?
Se 50 vitenskapsmyter bli knust »

(Kilde: Kotaku)

annonse