Nyhet

Har du sett denne bilen?

I fjor lanserte Google en ny tjeneste på det amerikanske markedet. De hadde gjennom lengre tid samlet inn bilder fra amerikanske byer. Disse satt de så sammen til en karttjeneste med navnet Google Street View. Nå kommer trolig tjenesten til Norge.
Les også: Bisarre bilder fra Google.
Planlegger Street View i Norge
Ifølge vårt søstermagasin Mobilen har Google tatt kontakt med norske Datatilsynet for å diskutere rammer for en slik tjeneste i Norge. Tjenesten fikk mye kritikk da den ble lansert i USA da personer som tilfeldigvis gikk på gaten var lett gjenkjennelige. At Google har tatt kontakt med norske Datatilsynet tyder på at de nå planlegger å lansere den samme tjenesten her i Norge. Datatilsynet har i møter med Google sagt klart i fra hva de ønsker.
- Vi har forklart at Google må følge norsk personlovgivning. Vi har samtidig bedt Google om at bilskilter og ansikter blurres ut. Helst vil vi ha en manuell gjennomgang av bildene, men det spørs om det er mulig. Vi har samtidig bedt Google ta hensyn til noen områder som Plata og andre steder hvor mennesker trenger ekstra beskyttelse mot å legges ut på nett. Helst ser vi at bildene tas på tidsrom da det er minst mulig folk ute, forklarer Gunnel Helmers fra Datatilsynet til Teknofil.
Se de særeste bildene fra da Street View ble lansert hos Wired.
Det blir neppe sannsynlig at Google vil ta bilder om natten til tjenesten, men etter mye kritikk har de begynt å sensurere gjenkjennbare ansikter fra tjenesten. Datamaskinene de bruker er derimot ikke alltid like flinke til å se forskjell mellom mennesker og dyr.


Google Street View bommet litt denne gangen.
Har du sett Google-bilen?
Vi i Teknofil er mest spente på når tjenesten kommer med norske byer i sin database. Det har Datatilsynet ingen informasjon om. Google selv holder tett om planene.
- Google ønsker ikke å kommentere fremtidige planer for selskapet, har de tidligere skrevet til Teknofil da vi spurte om tjenesten.
Vi etterlyser derfor informasjon fra dere der ute. Hvis du ser en bil med et 360 graders kamera på toppen kjøre rundt i gatene så rop ut, eller enda bedre, ta et bilde og send det inn. Eventuelt bør du kanskje forte deg vekk hvis du vil unngå å legges ut på nett til evig tid.

Les også
Street View endelig klart i Norge
Les også
Er dette Google-bilen?
Les også
Nå får Iphone smilefjes og Street View
Les også
Protest mot Googles gatevisning
Les også
Fjernet by fra Google Maps
annonse