Tek.no

Nyhet

Lite superkamera med stor hjerne

Kan det friste med et kamera som kan alt og får plass i lommeboka?

Fraunhofer.de
Hanna Magnussen Krogvold
22 Okt 2012 08:00

Tenk deg et kamera som ikke er bare et kamera. Det kan også programmeres til å lese og forstå ansiktsuttrykk, måle puls, gi informasjon om GPS-posisjon og akselerasjon, temperatur og lufttrykk. Og ikke bare det: All denne informasjonen sendes live til en mottager, sammen med video av god nok kvalitet til å brukes til TV- eller filmproduksjon.

Ser du det for deg? Det gjorde også forskere ved Fraunhofer Institute for Integrated Circuits, og utviklet kameraet INCA. Kamerasystemet er basert på Androids app-baserte operativsystem; INCA er derfor en veldig fleksibel liten sak som man lett kan skreddersy til egne behov.

Bare for å gjøre det hele enda mer imponerende: Dette er et veldig, veldig lite kamera, med ytre mål på 2x2x8 cm. Det er værtettet og skal takle sand, støv, kulde og fukt, slik at det blant annet tåler å brukes til sport som hjelmkamera eller festet andre steder på en utøver, eller kan brukes på ekspedisjoner, eller naturvideo. Tenk deg å sitte hjemme i stua og få live informasjon om puls, akselerasjon, ansiktsuttrykk og temperatur fra et kamera festet på en leopard på jakt! Mulighetene er mange!

Den lille røveren er foreløpig ikke tilgjengelig i ordinært salg, og når den kommer på markedet kommer nok ikke prisen til å være tilpasset noen gjennomsnittlig lommebok. Men pytt, det er vel lov til å la seg imponere lell.

Les også: Fujifilm X10 får nye funksjoner.

Kilde: Pressemelding fra Fraunhofer.de

Les også
GoPro klinker til med heftig nytt actionkamera
Les også
GoPro-kamera overlevde fall fra fly
Les også
Brukte ti år på å lage ti meter høyt kamera
annonse

Les også