Til hovedinnhold

Buffy-skaper med netteksperiment

Filmskaper Joss Whedon har blitt en kulthelt i mange miljøer etter suksessen med Buffy The Vampire Slayer, spin-off-serien Angel, og nå sist med Firefly som til slutt resulterte i filmen Serenity. Nå står nye eventyr på trappene på internett.
Onlinemusikal
Joss Whedon er ikke kjent for å inngå kompromisser i forhold til kunstnerisk frihet, og hans nye prosjekt er definitivt noe utenom de vanlige. Dr. Horrible's Sing-Along Blog er en online-musikal om en superskurk som konstant blir jaktet på av superhelten, mens han ellers er på jakt etter kvinnen i sitt liv.
Med statusen Joss Whedon har blant sine fans, er det ingen tvil om at prosjektet kommer til å bli en suksess.
Egenfinansiert
Whedon har tydeligvis tjent gode penger på sine tidligere prosjekter, og Dr. Horrible er fullstendig egenfinansiert av Whedon, og oppgitt med et budsjett på et sekssifret dollarbeløp. Flere nettsider har også anmeldt den første episoden og er meget fornøyd med det de har sett. Første episode ble lansert i går 15. juli, mens neste episode kommer i morgen, 17. juli.
De første tre episodene av den 42 minutter lange musikalen blir altså lansert denne uken, men alt gikk ikke helt som planlagt i starten. Interessen var så stor at samtlige servere brøt sammen, og mange måtte vente noen timer på musikkopplevelsen. Nå har imidlertid Whedon og teamet justert serverkapasiteten, og ting flyter som det skal.


Dr. Horrible's Sing-Along Blog er allerede en suksess etter første episode.
Ikke alene
Joss Whedon er riktignok ikke alene om å tenke nytt i forbindelse med nye måter å distribuere filmklipp på nye måter, og akkurat har Seth MacFarlane, skaper av Family Guy og American Dad, skrevet en avtale med Google Adsense om distribusjon av sin kommende serie Cavalcade. Marshall Herkovitz laget tidligere My So-Called Life, og har nå en egen serie, Quaterlife, som kun vises via hans egen Myspace-side.
Whedon sier selv i et intervju med Business Week at han ikke tror de kommer til å tjene spesielt mye penger på serien, men som merkevarebygging av Whedon som filmskaper er det utvilsomt et spennende steg. Det vurderes også å bygge videre på konseptet, enten for å lage en frittstående film eller en tv-serie. Det er heller ikke en dårlig idé for å bygge en enda sterkere fanbase for Whedon.
Hovedrollene i musikalen innehar Neil Patrick Harris, også kjent som Dr. Doogie, og Nathan Fillion, som spilte Johnny i Two guys, a girl and pizza place (Pizzagjengen), henholdsvis skurk og helt.
Under kan du se en teaservideo på Dr. Horrible's Sing-Along Blog.

Mer om
annonse